Skip to Content

Provinciaal centrum De Boerekreek behaalt voor de 2de maal op rij Equilabel

Na een grondige screening en evaluatie door Paardenpunt Vlaanderen behaalde de manege van het Provinciaal centrum De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo voor de tweede maal het prestigieuze Equilabel.

Provinciaal centrum De Boerekreek organiseert heel wat hippische activiteiten zoals ponylessen, paardrijkampen, wandeltochten en meer. Zowel volwassenen als kinderen, ervaren ruiters als nieuwelingen kunnen er les volgen. Ook als je geen eigen paard hebt, kan je deelnemen met een lespaard. Verder heeft De Boerekreek heel wat kennis en ervaring in huis rond aangepast paardrijden voor mensen met een beperking.

"Provinciaal centrum de Boerekreek scoorde 94% op de evaluatie door Paardenpunt Vlaanderen en daar zijn we bijzonder fier op. Voor onze bezoekers is het Equilabel een garantie dat ze hier terecht kunnen voor kwalitatieve hippische activiteiten. Voor onze medewerkers is het een bevestiging dat ze goed bezig zijn en op hetzelfde elan moeten verder gaan."

Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor recreatiedomeinen

Naast hippische activiteiten biedt het Provinciaal centrum De Boerekreek ook andere activiteiten aan. Zo kan je er in het weekend verblijven, het yogapad bewandelen, op fietsarrangement gaan, ... Verder kan je er ook terecht voor water- en avontuursporten.

Equilabel

Het Equilabel is een kwaliteitsstandaard voor maneges en pensionstallen gelegen in Vlaanderen. Het label biedt de mogelijkheid aan goed werkende bedrijven om zich op een positieve manier te onderscheiden. Voor de klanten van maneges en pensionstallen is het een kwaliteitswaarborg. Met dit initiatief wil Paardenpunt Vlaanderen ook het dierenwelzijn bevorderen.

Wil je meer te weten komen over het Equilabel, neem dan een kijkje op de website van paardenpunt Vlaanderen.

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde bevoegd voor recreatiedomeinen
Annemie Charlier gedeputeerde bevoegd voor recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 556 942 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 augustus 2022Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent