Popeiland viert 25ste verjaardag met sterk muzikaal programma

Woensdag 26 juni in domein Puyenbroeck

Op woensdag 26 juni vindt Popeiland plaats in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het populaire evenement blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en pakt uit met topartiesten en heel veel randanimatie.

“Popeiland is al 25 jaar lang de ideale start van de zomervakantie! Het doel was toen - en is nog steeds - om kinderen te laten kennismaken met de festivalsfeer door hun een betaalbaar evenement op kinder- en jeugdmaat aan te bieden.”

​gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Popeiland toen en nu

Popeiland startte in 1998 en vindt jaarlijks plaats op de laatste woensdag van juni. Enkel tijdens de coronajaren 2020 en 2021 kon het evenement niet doorgaan. ​ ​

Tijdens de eerste editie kochten zo’n 3.600 bezoekers een ticketje voor 100 BEF, om mee te dansen en te zingen op onder meer 2 Fabiola. De jaren daarop groeide het festival verder. Zo was er de topeditie van 2001 met 20.000 enthousiaste kinderen en ouders, waar de oorspronkelijke bezetting van K3 voor iets tussen zat.

Artiesten 2024

Voor deze feesteditie is er opnieuw een sterk muzikaal programma met onder meer Camille en Omdat het kan & Average Rob. ​ De presentatie is in handen van Thomas De Smet, Ketnet-wrapper. ​

  • 13.20 uur: Mega Mindy
  • 14 uur: De KetnetBand
  • 15.30 uur: Maksim
  • 16.50 uur: Camille
  • 18 uur: Omdat het kan & Average Rob

Zoals altijd start het programma met een artiest/groep voor de allerkleinsten en bouwt het zo verder op tot muziek voor de 14-jarigen. Afsluiten gebeurt met een DJ, waar vaak ook de ouders en begeleiders blij mee zijn.

Randanimatie

Even belangrijk als de optredens is de randanimatie. Kinderen leven zich uit aan het podium én op alle attracties. Alle randanimatie is bovendien inbegrepen in de prijs. Een greep uit het gevarieerde aanbod: workshops ruimtevaart, bloemige kapsels, kinderquads, Nintendo-games, lasershooting, airbrush tattoo’s, bungee trampoline, mobiele kinderboerderij en waterdiertjes vangen. Ook de Crazy Surf-attractie is er weer bij, voor de 22ste keer intussen.

Kindvriendelijk festival

Popeiland is een gehoorvriendelijk festival. Voor kinderfestivals raadt men aan om categorie 2 (klasse 2) te hanteren. Dit is enerzijds gehoorvriendelijk voor kinderen, maar biedt anderzijds toch voldoende geluid voor een openluchtoptreden.  Er zijn bovendien gratis oordopjes beschikbaar aan de infostand.  

Popeiland wil kinderen met een beperking ook zoveel mogelijk bij het festival betrekken. Personen met een beperking kunnen in een aparte zone vooraan aan het podium van de optredens genieten. Op de banners op het terrein wordt ook aangeduid welke randanimatie toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Daarnaast wordt een stand ingericht waar verdwaalde kinderen terecht kunnen, is er een babylounge, een verzorgingsruimte (aan de Rode Kruispost) en een infopunt waar ook verloren voorwerpen worden verzameld.

Aan het infopunt zijn verdwaalbandjes beschikbaar. Ouders/begeleiders kunnen hun mobiel nummer hierop noteren, zodat ze snel herenigd kunnen worden met hun kind.

Praktisch

Popeiland vindt plaats op woensdag 26 juni van 13 tot 19 uur in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het festival is vooral gericht op kinderen van 6 tot 14 jaar, maar iedereen is welkom. Tickets voor het festival zijn te koop in het bezoekerscentrum van Puyenbroeck (parking 1) tot 25 juni of via de webshop op popeiland.be.  Tickets kosten 15 EUR. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis binnen. Op de dag zelf kan je ter plaatse geen tickets meer kopen.

Mobiliteit en parkeren

Dit jaar zijn er opnieuw twee toegangen tot het festival. De eerste toegang bevindt zich aan parking I en de tweede aan parking II. De signalisatie leidt je naar het evenementeneiland.

Iedereen die van de N449 Wachtebeke-Zaffelare komt, wordt afgeleid naar parking I. Iedereen die van Kalvebrug en van Lokeren-Stenen Brug komt, wordt afgeleid naar parking II.

Beide toegangen bevinden zich op wandelafstand van het evenementeneiland. 

Meer info vind je op www.popeiland.be

An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Ann Helderweirt domein Puyenbroeck

 

 

 

 

 

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent