Popeiland op 27 juni in provinciaal domein Puyenbroeck pakt voor het eerst uit met 2 podia

Op woensdag 27 juni 2018 vindt de 21ste editie van Popeiland plaats.  

Nieuw dit jaar is dat er twee podia zijn.  Naast het gewone podium, is er ook een zwevend podium waar de DJ sets tot hun recht komen.

En er is niet enkel muziek... zoals steeds is er ook heel wat randanimatie! 

Met Popeiland richten we ons vooral naar kinderen van 6 tot 14 jaar, maar iedereen is uiteraard welkom. En het belooft mooi weer te worden. Zon, muziek en massa's animatie ... de ideale start van de vakantie!

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor de domeinen

 

Artiesten

13.15-13.45 uur         Gilles Simoens

13.50-14.20  uur        Soufiane Eddyani

14.25-15.25 uur         Ketnetband

15.30-16 uur               DJ Yolotanker

16.05-16.35 uur          Lil’kleine

16.35-17.35  uur         STUK

17.35-18.15 uur          Ghost Rockers

Presentatie is in handen van Andy Peelman van de 'Buurtpolitie'

Randanimatie

Een greep uit het uitgebreid aanbod: Sky Watch, Crazy Surf Lambada, Kermismolen, DJ Workshop, Hall of Games, Nintendo, Lasershooting, Haarstudio, Airbrush tattoos, Selfiebooth, Nail art, Schminkstand, Bubble voetbal, Coca Cola soccer village, Valiesstapelen, Nepwonden schminken, Waterdiertjes vangen, Vliegend tapijt, Ponyritjes en nog veel meer. 

Kindvriendelijk festival

Popeiland wil een gehoorvriendelijk festival zijn. Voor kinderfestivals raadt men aan om categorie 2 (klasse 2) te hanteren.  Dit is enerzijds gehoorvriendelijk voor kinderen, maar anderzijds is er toch voldoende geluid voor een openluchtoptreden.  Het betreft dan een muziekactiviteit met een maximaal geluidsniveau groter dan 85dB(A) Laeq. 15 min en kleiner of gelijk aan 95dB(A) Laeq 15 min. Er worden ook gratis oordopjes uitgedeeld aan de bezoekers.

Er is ook een zone voor kinderen kleiner dan 1m40 vóór het podium, zodat ook de kleinsten kunnen genieten van hun favoriete muziek.

Popeiland wil kinderen met een beperking ook zoveel mogelijk betrekken bij het gebeuren. Personen met een beperking kunnen in een aparte zone vooraan het podium van de optredens genieten. Op de plannen op het terrein wordt ook aangeduid welke randanimatie toegankelijk is voor mensen met een beperking. 

Verder wordt een stand ingericht waar verdwaalde kinderen terecht kunnen, is er een babylounge en een infopunt, waar ook de verloren voorwerpen verzameld worden.

Praktisch

Popeiland vindt plaats op woensdag 27 juni van 13 tot 19 uur in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.  Polsbandjes voor dit festival zijn te koop in voorverkoop in het bezoekerscentrum van Puyenbroeck (parking 1) of via www.popeiland.be (via site van Uitbureau).  Tickets kosten 9 EUR in voorverkoop, op de dag zelf betaal je 11 EUR.

Alle info op www.popeiland.be of via onze Facebookpagina

Contacteer ons
Peter Hertog Gedeputeerde voor de domeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Provinciaal domein Puyenbroeck
Peter Hertog Gedeputeerde voor de domeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Provinciaal domein Puyenbroeck
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent