Skip to Content

Popeiland 2022 is terug met straffe artiesten en heel wat randanimatie

woensdag 29 juni in provinciaal domein Puyenbroeck

Op woensdag 29 juni vindt de 23ste editie van Popeiland plaats. Er is opnieuw een sterk muzikaal programma met onder meer Camille en K3. Maar dat is niet alles… zoals steeds is er ook heel wat randanimatie! Goed nieuws, dit is ook allemaal inbegrepen in de prijs.

Artiesten hoofdpodium: 

  • 14.00 uur: Kick-off met Sarah Mouhamou & Bavo
  • 14.40 uur: K3
  • 15.40 uur: Olivia
  • 16.35 uur: Camille
  • 17.20 uur: Kobe Ilsen & Viktor Verhulst 

Randanimatie 

Een greep uit het uitgebreid aanbod: wetenschapsdorp, hall of games, hindernissenbaan, rupsmolen, crazy surf, boogschieten, festival hair, ponywandeling, huifkarritjes, vliegend tapijt en nog veel meer.

Kindvriendelijk festival

Popeiland wil een gehoorvriendelijk festival zijn. Voor kinderfestivals raadt men aan om categorie 2 (klasse 2) te hanteren. Dit is enerzijds gehoorvriendelijk voor kinderen, maar anderzijds is er toch voldoende geluid voor een openluchtoptreden. Het betreft dan een muziekactiviteit met een maximaal geluidsniveau groter dan 85db(A) LAeq, 15min en kleiner of gelijk aan 95dB(A) LAeq, 15min. Er worden ook gratis oordopjes uitgedeeld aan de bezoekers. 

Popeiland wil kinderen met een beperking ook zoveel mogelijk betrekken bij het gebeuren. Personen met een beperking kunnen in een aparte zone vooraan het podium van de optredens genieten. Op de banners op het terrein wordt ook aangeduid welke randanimatie toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Verder wordt een stand ingericht waar verdwaalde kinderen terecht kunnen, is er een babylounge en een infopunt waar ook de verloren voorwerpen verzameld worden.

Milieuvriendelijk festival

Popeiland is een milieuvriendelijk festival en kiest voor 'kwitten'.

We werken met herbruikbaar bekers en servies. Als je een hapje of een drankje bestelt aan een van de kraampjes zal je 2 EUR waarborg betalen. Na het inleveren van je beker of servies krijg je de 2 EUR terugbetaald. Aan de kraampjes kan je cash of met Bancontact betalen. Er is geen bonnenverkoop.

Mooi weer

Omwille van het aangekondigde mooie weer voorzien we extra starshade-tenten om schaduw te voorzien op het terrein. Er is ook een beachzone ingericht, waar je heerlijk kan chillen in een ligzetel of in de lounge, kan genieten van een drankje of pootjebaden in ons zwembadje. Zwemmen in de vijvers is echter verboden.

De bezoekers wordt aangeraden om een petje en zonnebril te dragen, zich voldoende in te smeren met zonnecrème met een hoge factor en voldoende water te drinken. Zonnecrème vergeten? Geen nood! Aan ons infopunt is ook zonnecème beschikbaar.

Praktisch

Popeiland vindt plaats op woensdag 29 juni van 13 tot 19 uur in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Tickets voor het festival zijn te koop in het bezoekerscentrum van Puyenbroeck (parking 1) tot 28 juni of via de webshop op popeiland.be.  Tickets kosten 15 EUR. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis binnen. Op de dag zelf kan je ter plaatse geen tickets meer kopen.

Alle info op popeiland.be of via onze Facebookpagina.

Pers is welkom. Accrediteren kan via mail naar persdienst@oost-vlaanderen.be

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Ann Helderweirt domein Puyenbroeck
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Ann Helderweirt domein Puyenbroeck
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent