PHTI Gent wint SODA-games Provincie Oost-Vlaanderen

Donderdag 24 mei 2018 sloten het PTI Zottegem, het PIVA Oudenaarde, het PTI Hamme en het PHTI Gent SODAJOBS 2018 feestelijk af. Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde ook de SODA-games. Dit is een wedstrijd tussen de Provinciale scholen die ingestapt zijn in het project SODAJOBS. Elke school vaardigde zes leerlingen af die zich het afgelopen schooljaar onderscheidden op vlak van Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude (SODA).

Aan dit evenement ging een SODA-week vooraf, van maandag 14 mei tot vrijdag 18 mei 2018. Tijdens de SODA-week werden op de vier Provinciale SODA-scholen, tijdens een feestelijk evenement, de SODA-attesten uitgereikt. De betrokken scholen zijn: PTI Hamme, PIVA Oudenaarde, PHTI Gent en PTI Zottegem. Zij kozen uit hun laureaten zes ambassadeurs die hun school vertegenwoordigden op de SODA-games.

De afgevaardigden namen het vervolgens tegen elkaar op. Zij gebruiken hun SODA-vaardigheden en de kennis en ervaringen, opgebouwd in hun opleiding in het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen, om zo snel mogelijk uit een escape-room te ontsnappen. In deze game was samenwerking, doorzettingsvermogen, ondernemerschap en creativiteit uiterst belangrijk. Deze competenties zijn essentieel op de arbeidsmarkt.

Na een spannende strijd mocht het PHTI Gent zich terecht tot winnaar van de SODA-games 2018 kronen. Deze leerlingen zijn, net als alle ander leerlingen die het SODA-attest behaalden, de ambassadeurs bij uitstek voor het technisch en beroepssecundair onderwijs in het algemeen en het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen in het bijzonder. Aansluitend werden zij uitgenodigd in het Provinciehuis waar ze allen beloond werden voor hun blijvende inzet op gebied van Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. 

Contacteer ons
Kristel de Boevere adviseur-coördinator Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs
Kristel de Boevere adviseur-coördinator Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent