PHTI Gent wint SODA-games Provincie Oost-Vlaanderen

Maandag 28 mei 2018 — Donderdag 24 mei 2018 sloten het PTI Zottegem, het PIVA Oudenaarde, het PTI Hamme en het PHTI Gent SODAJOBS 2018 feestelijk af. Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde ook de SODA-games. Dit is een wedstrijd tussen de Provinciale scholen die ingestapt zijn in het project SODAJOBS. Elke school vaardigde zes leerlingen af die zich het afgelopen schooljaar onderscheidden op vlak van Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude (SODA).

Aan dit evenement ging een SODA-week vooraf, van maandag 14 mei tot vrijdag 18 mei 2018. Tijdens de SODA-week werden op de vier Provinciale SODA-scholen, tijdens een feestelijk evenement, de SODA-attesten uitgereikt. De betrokken scholen zijn: PTI Hamme, PIVA Oudenaarde, PHTI Gent en PTI Zottegem. Zij kozen uit hun laureaten zes ambassadeurs die hun school vertegenwoordigden op de SODA-games.

De afgevaardigden namen het vervolgens tegen elkaar op. Zij gebruiken hun SODA-vaardigheden en de kennis en ervaringen, opgebouwd in hun opleiding in het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen, om zo snel mogelijk uit een escape-room te ontsnappen. In deze game was samenwerking, doorzettingsvermogen, ondernemerschap en creativiteit uiterst belangrijk. Deze competenties zijn essentieel op de arbeidsmarkt.

Na een spannende strijd mocht het PHTI Gent zich terecht tot winnaar van de SODA-games 2018 kronen. Deze leerlingen zijn, net als alle ander leerlingen die het SODA-attest behaalden, de ambassadeurs bij uitstek voor het technisch en beroepssecundair onderwijs in het algemeen en het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen in het bijzonder. Aansluitend werden zij uitgenodigd in het Provinciehuis waar ze allen beloond werden voor hun blijvende inzet op gebied van Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. 

Kristel de Boevere adviseur-coördinator Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs