Persmededeling: alle zwemzones van Provincie Oost-Vlaanderen volzet

Plan je bezoek: koop een ticket op voorhand en vergeet je identiteitskaart niet

De Provincie Oost-Vlaanderen laat weten dat alle zwemzones van de provinciale domeinen van de Provincie Oost-Vlaanderen vandaag, zondag 11 juni, volzet zijn.

Koop tickets vooraf en breng je identiteitskaart mee

Een ticket kopen kan via de websites van de domeinen. Zo vermijden bezoekers dat ze zich nodeloos verplaatsen of staan aan te schuiven in de hitte. Mensen die de dag zelf toch nog zonder ticket willen vertrekken, kunnen voor een gesloten kassa staan. Op de webshop is het resterende aantal tickets te zien. Hou ook de sociale media van de domeinen in de gaten.

Daarnaast is het noodzakelijk om de identiteitskaart bij te hebben als je wil zwemmen. Om toegang te krijgen tot de zwemzones moeten bezoekers ouder dan 12 jaar sinds 1 juni hun identiteitskaart verplicht laten inlezen. Een rijbewijs of ander document is niet geldig als identificatie. Kinderen onder de 12 jaar moeten vergezeld zijn van een meerderjarige.

Zwemwater in de provinciale domeinen

Het prachtige weer lokt flink wat volk naar de provinciale domeinen met zwemwater. In De Ster, Nieuwdonk en De Gavers kan je zwemmen in de zwemvijvers met strand. In Puyenbroeck zorgt het buitenzwembad voor waterplezier. Door de tropische temperaturen zijn de domeinen echter snel volzet. De Provincie benadrukt dan ook het belang om op voorhand een ticket te kopen.

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Peter Cornelis directeur Recreatiedomeinen
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Peter Cornelis directeur Recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent