PCVO VSPW officieel geopend als provinciale school

Vrijdag 7 september 2018 — Gisteren vond de plechtige opening van PCVO VSPW (Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk) in Sint-Amandsberg (Gent) plaats. Het centrum voor volwassenenonderwijs maakt nu officieel deel uit van het provinciaal volwassenenonderwijs. 

Het nieuwe PCVO VSPW zal blijven focussen op zorgopleidingen. Maar ook voor vb. bibliotheekopleidingen en Vlaamse Gebarentaal kan men er terecht. Voor de cursisten verandert er dus in principe niets. Ook de naam VSPW blijft behouden. 

“Het provinciaal volwassenenonderwijs breidt uit. Met de overname van de VSPW in Sint-Amandsberg versterkt het provinciaal volwassenenonderwijs haar aanbod in de zorgopleidingen. Op die manier wordt er toegemoet gekomen aan een maatschappelijke nood aan goed opgeleid personeel in de zorgsector.”

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor onderwijs

 

Gisteren werd de sleutel van het PCVO symbolisch overgedragen aan gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor Onderwijs.

vlnr: gedeputeerde Peter Hertog, Inge Claeys (adjunct-directeur), Ann Machtelinckx (directeur), Kristel de Boevere (adviseur-coördinator directie provinciale onderwijsinstellingen), Luk Schollaert  (oud-directeur en lid raad van bestuur vspw)
Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs
Kristel de Boevere Adviseur-Coördinator directie Onderwijsinstellingen
Patricia Meganck organisatiemedewerker directie Onderwijsinstellingen