Op stap in Oost-Vlaanderen met zomeraanbod Provincie

Met de campagne 'trotse Barbaren van Oost-Vlaanderen' laat de Provincie de inwoners van Oost-Vlaanderen hun eigen streek herontdekken. Of het nu gaat over natuur, erfgoed of avontuur, Oost-Vlaanderen zit vol verborgen schatten. Trek er vol nieuwsgierigheid op uit en dat de hele zomer lang. Trek je stoute schoenen aan en ga op reis naar het (nog) onbekende uit de eigen regio. Omarm deze pracht, jouw thuis, jouw erfenis.

Op reis in eigen provincie

Nog op zoek naar leuke plannen voor het zomerverlof? Ga op vakantie in je eigen provincie en ontdek heerlijke zomerse activiteiten én uitstappen voor familie, vrienden of als je er eens alleen op uit wil.

Beleef tal van gratis - of zeer betaalbare - en toegankelijke leuke en chille dagtrips of activiteiten. Er is voor elk wat wils: workshops, zoektochten, picknicks, animatie, fietstochten, wandelingen, expo’s … noem maar op!

Voor elke vakantieganger heeft de Provincie iets tofs in petto. Zowel voor avonturiers, erfgoedliefhebbers als natuurfanaten is er heel wat te beleven in Oost-Vlaanderen. Laat je inspireren voor een zomer vol fun én ontspanning.

Bekijk het volledige zomeraanbod via oost-vlaanderen.be/zomer.

Op en top avontuurbarbaar in provinciale domeinen

De Oost-Vlaamse provinciale domeinen zijn de ideale uitvalbasis om de regio te verkennen met een stevig activiteitenprogramma op zak. Het uitgebreide programma leidt je via begeleide themawandelingen tot een Spruitenbal (De Gavers) en zelfs een Zeemeerminnendag (De Ster). Of wat dacht je van een stevige portie avontuur? In De Gavers of Puyenbroeck kan je een zomer lang allerlei initiaties volgen zoals lasershooten, muurklimmen of kajakken.

Op 11 juli is er de Vlaamse feestdag met een groot feest voor jong en oud in Puyenbroeck met gratis optredens en héél veel randanimatie.

Ook met het dagelijkse aanbod ben je meer dan een dag zoet in de domeinen: wandelen, fietsen, picknicken, bootje varen, minigolfen, spelen in de speeltuin, een ijsje eten in de cafetaria, een frisse duik nemen in de zwemzones … een en al avontuur! Ideaal voor een microvakantie dicht bij huis!

Meer info over het zomeraanbod vind je via oost-vlaanderen.be/domeinen.

Op ontdekking als echte natuurbarbaar

In het provinciaal natuureducatief centrum De Kaaihoeve gaan de kleinsten onder ons op ontdekking in Villa Trolmops. Beleef een educatieve escaperoom op kindermaat met kamers gewijd aan insecten, vogels en zoogdieren. Of doe er een leuke gps-zoektocht met de Actionbound-app en word een echte natuurambassadeur. Volg de wandelroute Scheldevallei Zingem of fiets door de Schelde- en Zwalmvallei. Ontdek nog meer Oost-Vlaamse natuur én activiteiten voor de hele familie in Bastion VII en Fabriek Energiek, waar je op 25 augustus terecht kan voor een open dag. Of zoek de koelte en stilte van de provinciale bossen.

Ontdek alle Oost-Vlaamse bossen en natuurdomeinen via oost-vlaanderen.be/bossen.

Als trotse cultuurbarbaar naar de erfgoedsites

Erfgoedsite Ename heropent de deuren op 6 en 7 juli met een feestelijk openingsweekend. Geniet van een nagelnieuwe vaste tentoonstelling, een tof familieparcours, een gezellig erfgoedcafé met terras en een originele erfgoedshop. Tijdens het openingsweekend is er gratis toegang en extra animatie. Daarna kan je van woensdag tot en met zondag deze erfgoedsite in de Vlaamse Ardennen bezoeken.

Ook de andere erfgoedsites zijn steeds een herontdekking waard met tijdens de zomervakantie voor gezinnen de leuke zoektochten van Schatten van Vlieg. Zo leer je spelenderwijs van alles bij op een prachtige plek terwijl je geniet van het samenzijn, en dat gratis en voor niets! Afspraak in Archeocentrum Velzeke, Scheepswerven Baasrode of Mola Molencentrum.

Sprokkel erfgoedinfo via oost-vlaanderen.be/erfgoedsites.

Schatten van Vlieg: voor elke kleine barbaar wat wils

Ga met je kinderen op zoektocht. Zijn ze gebeten door natuur, erfgoed of avontuur? Op schattentocht met Vlieg beleef je de zotste momenten. Op acht provinciale plekken kan je terecht voor de Schatten van Vlieg: oost-vlaanderen.be/vlieg.

An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Milieu, Klimaat en Natuur

 

 

 

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent