Oost-Vlaanderen zomert

In de zomermaanden organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen het fietsevenement Oost-Vlaanderen Zomert op drie verschillende provinciale domeinen in het toeristische Meetjesland.

Op 2 juli, 26 augustus en 17 september kan iedereen tussen 10.00 en 12.00 uur met de fiets op een thematocht vertrekken vanaf respectievelijk De Huysmanshoeve, De Boerekreek en Het Leen, van het ene domein naar het andere en weer terug naar de startlocatie. Via de Gezinsroute, de Muziekroute en de Sportroute kunnen deelnemers onderweg genieten van alle (natuurlijke) troeven die de provinciale domeinen te bieden hebben.

Inschrijven kan individueel, als groep, als familie, of als vereniging via de website www.oost-vlaanderen.be/zomert. Ook is het mogelijk om op de startlocatie nog in te schrijven en/of een fiets te huren. G-sporters kunnen een seintje geven via boerekreek@oost-vlaanderen.be, zodat er aan de startlocatie een aangepaste fiets klaar zal staan.

Contacteer ons
Peter Hertog gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Hilde Bruggeman gedeputeerde voor Sport
Eddy Couckuyt gedeputeerde voor Toerisme
Peter Hertog gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Hilde Bruggeman gedeputeerde voor Sport
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.516.615 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 januari 2019Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent