Oost-Vlaanderen ondersteunt 50 Rap op Stapkantoren in 28 Oost-Vlaamse gemeenten

In 2018 voorzag de Provincie Oost-Vlaanderen 56 000 EUR voor de opstart en verdere uitbouw van Rap op Stapkantoren. Dit zijn toegankelijke reiskantoren voor mensen met een beperkt budget.

De Provincie engageert zich om in 2019 nog meer Oost-Vlamingen te bereiken door deze kantoren financieel en inhoudelijk te ondersteunen.

 

“Het is en blijft belangrijk dat mensen met een kleine portemonnee volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Eens een uitstap of een korte reis maken, hoort daar zeker bij. De Rap op Stapkantoren zetten zich hiervoor in.”, aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Toerisme.

 

Waar vind je de Oost-Vlaamse Rap Op Stapkantoren?

Er zijn kantoren op verschillende locaties in 28 Oost-Vlaamse steden en gemeenten. De medewerkers zorgen ervoor dat jaarlijks ongeveer 10 000 Oost-Vlamingen met een beperkt budget op uitstap of vakantie kunnen. 

Een overzicht van alle 50 Oost-Vlaamse Rap op Staplocaties vind je hier

Waarvoor kan je bij Rap Op Stap terecht?

Voor een reisaanbod op maat voor mensen met een beperkt budget. Het gaat zowel over toeristische uitstappen, als over sport- of cultuuractiviteiten of over langere reizen. De medewerkers zoeken kortingen voor de klant. De kantoren zijn bovendien zeer toegankelijk: je stapt er vrijblijvend binnen tijdens de openingsuren. De kantoren verdelen ook het gratis en betaalbaar aanbod van de Provincie Oost-Vlaanderen, gebundeld in een toegankelijke brochure.

Je kan de brochure opvragen bij een Rap op Stapkantoor in jouw buurt, of downloaden via www.oost-vlaanderen.be/gratisaanbod.

Leentje Grillaert

Gedeputeerde voor toerisme

David Talloen

directie Wonen & Mondiale Solidariteit

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.572.002 inwoners*, 2.982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Statbel op 1/1/2024



Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Neem contact op met

Charles de Kerchovelaan 189 9000 Gent

09 267 70 00

persdienst@oost-vlaanderen.be

www.oost-vlaanderen.be