Skip to Content

Oost-Vlaamse provinciale domeinen ondersteunen cultuursector en verenigingsleven met infrastructuur

De Oost-Vlaamse provinciale domeinen willen de cultuursector en het verenigingsleven in de regio een duwtje in de rug geven.

Externe organisatoren kunnen van 1 oktober tot en met 31 december gratis of aan een heel laag tarief gebruik maken van de infrastructuur van de domeinen bij het organiseren van evenementen en activiteiten.

Het provinciebestuur mikt met dit initiatief enerzijds op professionele organisatoren die ruime zalen of terreinen in een leuke omgeving zoeken voor hun kleinschalige evenementen. Anderzijds kunnen de locaties ook een oplossing bieden aan lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen voor een spaghetti-avond, vergadering of activiteit waar nu niet genoeg ruimte voor is.

"De cultuursector en het verenigingsleven zijn hard getroffen door de coronacrisis. Theatergezelschappen, hobbyclubs, concertorganisatoren, ... Het is maar een greep uit het lijstje van verenigingen en mensen die de laatste maanden hun activiteiten gedeeltelijk of volledig moesten stopzetten. We hopen met het provinciebestuur een klein verschil te maken door onze zalen en terreinen heel toegankelijk te maken."

gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Het gaat onder andere om de evenemententent in Puyenbroeck (Wachtebeke), de polyvalente zaal De Doos, de feestweide en het strand in De Gavers (Geraardsbergen) en de buitenterreinen in Het Leen (Eeklo) en De Ster (Sint-Niklaas). Commerciële organisatoren betalen tot het einde van het jaar het laagste tarief. Niet-commerciële organisatoren betalen, afhankelijk van de locatie, niets of een kleine bijdrage. Ook evenementen tot eind december die al geboekt waren, genieten van dezelfde voorwaarden.

Een zaal of terrein boeken?

Geïnteresseerden nemen contact op met het recreatiedomein. Meer info is terug te vinden op de website van de Provincie.

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Lore Tanghe Deskundige Communicatie Recreatiedomeinen
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Lore Tanghe Deskundige Communicatie Recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent