Skip to Content

Oost-Vlaamse provinciale domeinen breiden hun aanbod verder uit

De komende weken kunnen bezoekers opnieuw meer sporten en ontspannen in de Oost-Vlaamse provinciale domeinen.

Vanaf vandaag, maandag 8 juni, is het aanbod aan activiteiten al uitgebreid. De komende dagen en weken openen geleidelijk aan nog meer attracties. De Provincie streeft ernaar om op 1 juli zoveel als mogelijk een normale werking te hebben, binnen de beperkingen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad.

"Veel mensen zullen deze zomer hun vakantie dichter bij huis of zelfs in hun eigen achtertuin doorbrengen. Daarom zijn we blij dat we opnieuw een brede waaier aan recreatieve activiteiten over heel Oost-Vlaanderen kunnen aanbieden." 

gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Dagrecreatie

De speeltuinen zijn nu in alle domeinen volledig open. Activiteiten zoals petanque, openluchtfitness en streetwork-out zijn toegelaten. De komende weken gaan geleidelijk aan steeds meer attracties open.

Op sommige domeinen moet je op voorhand reserveren. Meer info hierover en over het specifieke aanbod per domein vind je op de website van de Provincie. 

Zwemmen

De Gavers, De Ster en Nieuwdonk bereiden zich voor om hun zwemzone in open water binnenkort te openen. De normale openingsuren zoals die op de websites te vinden zijn, gelden. In De Gavers kan dat al vanaf volgend weekend, mits reservatie.

De zwembaden kunnen openen van zodra dat volgens de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad kan.

Horeca

In Puyenbroeck en De Gavers is de horeca vandaag al open. Enkel de Sportbar aan het zwembad van Puyenbroeck wacht nog even de opening van het zwembad af. Ook de nieuwe cafetaria op De Ster verwelkomt vandaag zijn eerste klanten. De cafetaria in Nieuwdonk ontvangt binnenkort opnieuw klanten.

In Het Leen en De Brielmeersen zijn de nieuwe uitbaters zich volop aan het voorbereiden om binnenkort de deuren te openen.

Verblijfsmogelijkheden

De standplaatshouders in De Gavers en Puyenbroeck konden eerder al naar hun verblijf. Nu is kamperen met je eigen caravan of tent er ook weer mogelijk. Reserveren is verplicht. In Het Leen is het paalkampeerterrein open.

Logeren in de Gavers kan ook in een vakantiewoning, safaritent, trekkershut of tipi. Boeken kan nu al voor overnachtingen vanaf 12 juni.

Zomerkampen

Op 1 juli gaan de zomerkampen in De Boerekreek van start.

Hou je aan de regels

De Provincie vraagt met aandrang aan de bezoekers om de algemene richtlijnen goed op te volgen, zodat het uitgebreide aanbod de komende zomermaanden kan behouden blijven:

  • Kom niet samen met meer dan 10 mensen
  • Behoud 1,5 meter afstand van andere bezoekers
  • In wachtrijen of op drukke plekken is het aangeraden een mondmasker te dragen
  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Is het druk? Kom later eens terug

 

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Provinciaal domein Pyenbroeck Dirk Willems, diensthoofd
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Provinciaal domein Pyenbroeck Dirk Willems, diensthoofd
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 556 942 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 augustus 2022Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent