Oost-Vlaamse land- en tuinbouwers verwennen papa’s tijdens Vaderdagweekend

Op zaterdag 8 juni of zondag 9 juni 2024 verwelkomen negen Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven papa’s en hun gezin, familie of vrienden op de boerderij. Op elke boerderij valt veel te beleven: van een heerlijke picknick in de weide of een uitgebreid streekontbijt tot een boerenlunch of -brunch. Proeven van heerlijke hoeve- en streekproducten staat centraal.

Verras papa, beestig en geestig

"Voor de vierde editie van het initiatief ‘Verras papa, beestig en geestig’ is er opnieuw een heel divers aanbod met beleving en lokaal lekkers beschikbaar. Negen land- en tuinbouwbedrijven van het Oost-Vlaamse netwerk 'Beleef de boerderij' zetten hun deuren open. Zin in een picknick in de weide? Wil je deelnemen aan een boerderijworkshop? Of wil je een kijk achter de schermen? Er is voor elk wat wils. Zo wordt Vaderdag een onvergetelijk, leuk, lekker en lokaal familiemoment"

​gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland

Het aanbod en alle praktische info over ‘Verras papa, beestig en geestig’ is te vinden op oost-vlaanderen.be/vaderdag. Inschrijven voor 3 juni 2024 is noodzakelijk en kan rechtstreeks bij de boerderijen. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Ook in West-Vlaanderen zetten land- en tuinbouwbedrijven hun poorten open tijdens het Vaderdagweekend. Meer info vind je op vaderdag.proefdeboerderij.be.

Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland

 

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent