Oost-Vlaamse land- en tuinbouwers verwennen papa’s op Vaderdag

Verras papa, beestig en geestig

Op Vaderdag, zondag 11 juni 2023, verwelkomen zes Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven papa’s en hun gezin of familie op de boerderij. Op elke boerderij valt veel te beleven: van een heerlijke picknick op de weide of een uitgebreid streekontbijt tot een heuse barbecue of brunch. Proeven van heerlijke hoeve- en streekproducten staat centraal.

Verras papa, beestig en geestig

"Voor de derde editie van het initiatief ‘Verras papa, beestig en geestig’ is er opnieuw een heel divers aanbod met beleving en lokaal lekkers beschikbaar. Zes land- en tuinbouwbedrijven van het Oost-Vlaamse netwerk 'Beleef de boerderij' zetten hun deuren open voor uiteenlopende belevenissen op en rond de boerderij. Zin in een picknick op de weide? Of wil je genieten van een biologisch ontbijt of een barbecue?  Er is voor elk wat wils. Zo wordt Vaderdag een onvergetelijk, leuk, lekker en lokaal familiemoment"

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

Het aanbod en alle praktische info over ‘Verras papa, beestig en geestig’ is te vinden op oost-vlaanderen.be/vaderdag. Inschrijven voor 4 juni 2023 is noodzakelijk en kan rechtstreeks bij de boerderijen. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Ook in West-Vlaanderen zetten land- en tuinbouwbedrijven hun poorten open tijdens het Vaderdagweekend. Meer info is te vinden op vaderdag.proefdeboerderij.be.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent