Oost-Vlaamse Impactweek zet sociaal en circulair ondernemerschap in de kijker
Op maandag 2 oktober wordt het startschot gegeven voor de Oost-Vlaamse Impactweek. Gedurende vijf dagen (2 t.e.m. 6 oktober) worden maar liefst 50 evenementen georganiseerd waarbij ondernemingen, maatwerkbedrijven, sociaal-circulaire hubs, kennisinstellingen en tal van organisaties tonen op welke manier zij aan de slag gaan met sociale en circulaire economie. Het wordt een week vol boeiende activiteiten, workshops en inspirerende sprekers met tal van mogelijkheden om in contact te komen met gelijkgestemde impactmakers.
"Het Provinciebestuur bevordert sociaal circulair ondernemerschap en dit in samenwerking met diverse duurzame partners. Het uitgebreide aanbod aan activiteiten tijdens de komende impactweek getuigt van de synergie die er is tussen de diverse sociale en circulaire spelers en de impact die zij genereren. De tweede editie van de Oost-Vlaamse Impactweek wordt ongetwijfeld een week vol inspiratie en aanzet tot verdere actie."
gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Economie
Programma
Het volledige aanbod van activiteiten kan je raadplegen op www.impactweek.be. Op die website kan je je inschrijven per activiteit.
Sociale en circulaire economie: speerpunten in het provinciale beleid
Provincie Oost-Vlaanderen zet al jaren in op de omschakeling naar een duurzame economie. De kruisbestuiving tussen circulaire en sociale economie biedt tal van kansen voor bedrijven in onze provincie. Veel circulaire activiteiten zoals sorteren, onderhoud, reparatie en de vernieuwing van goederen en materialen zijn een belangrijke hefboom voor sociale tewerkstelling.
Twee provinciale subsidiereglementen ondersteunen de sociaal circulaire transitie in
Oost-Vlaanderen:
- Het subsidiereglement voor innovatie en professionalisering door samenwerking tussen reguliere ondernemingen en maatwerkbedrijven heeft tot doel een product of dienst af te leveren vanuit de samenwerking tussen de reguliere ondernemingen en maatwerkbedrijven. Het aanscherpen van kennis en vaardigheden bij zowel de reguliere onderneming als bij het maatwerkbedrijf staan hierbij voorop.
- Via het subsidiereglement circulaire ketenprojecten wil de Provincie samenwerking stimuleren tussen ondernemingen, kennisinstellingen, lokale besturen en andere organisaties met zetel en/of activiteiten in Oost-Vlaanderen. De focus ligt daarbij op initiatieven waarbij producten, processen, diensten of bedrijfsmodellen circulair worden ontworpen, geproduceerd of georganiseerd.
De oproep voor beide subsidiereglementen loopt tot 30 september 2023.