Nieuwe peuterspeeltuin in Provinciaal domein De Ster

Maandag 1 oktober 2018 — Op het Provinciaal domein De Ster werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan de aanleg van een nieuwe peuterspeeltuin. Het resultaat mag er zeker zijn en met trots stelt de Provincie Oost-Vlaanderen de nieuwe peuterspeeltuin in Provinciaal domein De Ster voor. 

De werken werden uitbesteed aan de firma LibraPlay. "In samenspraak met de betrokken Provinciale diensten werd er gestreefd naar een goede verhouding tussen een heel hoge speelwaarde, waar zoveel mogelijk kinderen op hetzelfde moment kunnen spelen, en aandacht voor de natuur.", aldus gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor de domeinen.

Het speelgebied werd ingedeeld in twee zones: een zandzone en een graszone. Beide zones sluiten perfect op elkaar aan en zijn complementair. Er is een groot aanbod heel attractieve speeltoestellen met allerlei speelfuncties. Het thema dier en boerderij komt subliem naar voor.

Verder is er ook een creatieve muziekzone waar kinderen in alle rust en vrijheid kunnen experimenteren met verschillende klanken en speelwijzen.

De toestellen zijn allemaal uniek, Provinciaal domein De Ster beschikt over een speeltuin met toestellen die nergens anders te zien is.

Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor de Domeinen
Pieter Debaets diensthoofd Provinciaal domein De Ster