Skip to Content

Nieuwe laadpunten voor elektrische voertuigen in Provinciale domeinen en scholen

Voortaan kan je elektrische voertuigen opladen aan de nieuwe laadpalen in Provinciale domeinen en scholen. 

"Luchtvervuiling in Belgïe is een enorm probleem en grotendeels te wijten aan transport. Er is maar één mogelijkheid om tegelijk voor mobiliteit, gezondere lucht en een veilig klimaat te zorgen, namelijk door olie uit transport te bannen. Daarom zien we de toekomst elektrisch. Elektrische wagens zijn veel efficiënter, stiller en goedkoper. Provincie Oost-Vlaanderen wil  een voorbeeldfunctie uitdragen en zet volop in op de uitrol van laadpalen voor elektrische voortuigen.", aldus bevoegde gedeputeerde Peter Hertog.

De Provincie liet 12 laadpalen (dubbele semi-snelle oplaadpunten van 22 kW) voor elektrische voertuigen leveren en plaatsen in Provinciale domeinen en scholen door Blue Corner NV. Zo kan iedereen (bezoekers, personeel, medewerkers, ...) zijn elektrische auto of motor vanaf heden ter plaatse opladen.

Op de volgende locaties zijn/worden laadpunten geplaatst:

Provinciale domeinen:

 • Provinciaal domein Puyenbroeck (parking 1 & 2), Wachtebeke
 • Provinciaal domein De Gavers, Geraardbergen
 • Provinciaal domein Den Blakken, Wetteren (tegen eind dit jaar)
 • Provinciaal domein De Ster, Sint-Niklaas (tegen eind dit jaar)
 • Provinciaal domein Het Leen, Eeklo (al meerdere jaren operationeel)

Provinciale scholen & centra:

 • PIVA, Oudenaarde
 • PTI-PCVO Eeklo
 • PCVO Groeipunt Ninove
 • PTI-PCVO Zottegem
 • Campus Stoepe, Assenede
 • PAULO, Mendonk (binnen 14 dagen)
 • Campus Henleykaai, Gent (afhankelijk van werken ter plaatse)

Elke laadpaal krijgt een verkeersbord en twee parkeervakken naast zich. Het standaard laadtarief is momenteel € 0,24/kWh, maar dit kan in de toekomst nog wijzigen en is afhankelijk van abonnementsformule. Alles wordt beheerd en uitgebaat door Blue Corner NV, die ook zorgt voor een 24/7 helpdesk waar iedereen steeds terecht kan met vragen en problemen. 

Meer info kan je terug vinden op de websites van de betrokken domeinen en scholen. Algemene info en laadprijzen vind je op de website van Blue Corner NV: https://www.bluecorner.be/nl/ 

Contacteer ons
Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor de Domeinen & Onderwijs
Yvo Meert deskundige energie dienst Patrimonium
Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor de Domeinen & Onderwijs
Yvo Meert deskundige energie dienst Patrimonium
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent