Skip to Content

Nieuwe hondenlosloopweide aan provinciaal domein Nieuwdonk in Berlare

De Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Berlare leggen samen een hondenlosloopweide aan. Deze komt aan het begin van de lange oprijlaan naar provinciaal domein Nieuwdonk. De werken zijn aan de gang. Ten laatste op 1 februari kunnen honden hier vrij rondlopen zonder leiband.

"Honden moeten altijd en overal aan de leiband worden gehouden. Een gezonde hond heeft echter behoefte aan vrije beweging, aan spelen en ravotten met soortgenoten. Deze ruime losloopweide biedt honden de kans om vrij rond te crossen, te snuffelen en nieuwe indrukken op te doen, onder toezicht van hun eigenaar. Zo kunnen ze hun energie kwijt en verbetert hun levenskwaliteit. Hondeneigenaars kunnen ondertussen sociale contacten leggen met mensen met dezelfde interesses en ervaringen uitwisselen. Goed nieuws dus voor hond en baasje!"

Urbain Van Boven, Schepen bevoegd voor Plattelandsbeleid en Dierenwelzijn 

De weide wordt zo’n 8000 m² groot. De omheining van anderhalve meter hoog in kastanjehout zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Voor honden die dorst hebben of al eens graag in water spelen, komt er een ondiepe waterpartij. De loopweide wordt afgewerkt met zitbanken, vuilnisbakken en de nodige infoborden. De werken worden uitgevoerd door VMB aannemingen bvba en de totale kosten bedragen 20 400 EUR inclusief btw.

"In de meeste provinciale recreatiedomeinen en bossen zijn honden welkom aan de lijn. Maar een hond moet zich soms ook kunnen uitleven zonder leiband. De Provincie investeert daarom in zones waar honden vrij kunnen rondlopen. Dat kon al in het Kloosterbos in Wachtebeke en De Brielmeersen in Deinze. In De Gavers in Geraardsbergen is er zelfs een hondenzwemvijver. We zijn opgetogen dat er nu ook aan domein Nieuwdonk een grote hondenlosloopweide komt."

gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Wie niet tot 1 februari kan wachten om zijn hond te laten loslopen, kan terecht op één van de andere hondenlosloopweides van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Urbain Van Boven schepen voor Plattelandsbeleid en Dierenwelzijn, Gemeente Berlare
Pieter Debaets Provinciaal domein Nieuwdonk
Isabel Six communicatieambtenaar, gemeente Berlare
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Urbain Van Boven schepen voor Plattelandsbeleid en Dierenwelzijn, Gemeente Berlare
Pieter Debaets Provinciaal domein Nieuwdonk
Isabel Six communicatieambtenaar, gemeente Berlare
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent