Skip to Content

Nieuwe doe-opdrachtenwandeling, speelbos en openluchtfitness in provinciaal domein De Gavers

Provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen lanceert vanaf de kerstvakantie een aantal gratis nieuwe buitenactiviteiten die bezoekers gemakkelijk coronaproof kunnen doen. Naast de speeltuin en de wandel-, loop- en fietsroutes is er nu ook een doe-opdrachtenroute voor kinderen, een speelbos en 16 buitenfitnesstoestellen verspreid over het domein.

"Het is nog meer dan anders goed voor ons om, zelfs nu het winter is, actief bezig te zijn buiten. Mensen zoeken daarom naar activiteiten die ze gemakkelijk met hun bubbel kunnen doen, op een veilige manier. Met deze nieuwe en gratis activiteiten zijn er in De Gavers meer dan genoeg redenen om eropuit te trekken en te genieten van de buitenlucht en het domein."

gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Buitenbeentjes doe-opdrachten wandeling

Wie het wandelpad van 3,5 kilometer rond de Gaverplas en de Poelaertplas volgt, krijgt onderweg tien leuke Buitenbeentjes doe-activiteiten voorgeschoteld. Voor ouders een leuke manier om hun kinderen aan het wandelen te krijgen. Schrik niet als er binnenkort wandelaars in hun omgekeerde wereld plots alles achterwaarts doen of als gezinnen spontaan een treintje vormen waarbij enkel de machinist zijn of haar ogen mag open houden. Deze en acht andere opdrachten loodsen gezinnen probleemloos rond de vijver.

Ravotten in nieuw speelbos

Ter hoogte van ingang C aan de Vissersparking in de Kampstraat werd een speelbosje aangelegd. Iedereen mag er klauteren, verstoppertje spelen, een kamp bouwen, ronddwalen op blote voeten of gewoon relaxen op een boomstam-stoel. Dankzij de aanleg van het speelbos zijn er in het domein vanaf nu twee speelzones.

Trainen in de openluchtfitness

Voor de meer sportieve bezoekers bieden 16 splinternieuwe buitenfitnesstoestellen een leuke uitdaging. Op vier verschillende locaties kunnen atleten al hun spieren versterken. Bij drie van de vier fitnessplaatsen kijken de sporters uit op de vijver. Inspanning en ontspanning gaan hier dus hand in hand. Op iedere locatie is er telkens minstens een activiteit toegankelijk voor mensen met een beperking.

Spring eens buiten

Niet enkel De Gavers, maar alle Oost-Vlaamse provinciale domeinen hebben een mooi aanbod aan buitenactiviteiten die je coronaproof de winter door loodsen. Met de campagne ‘Spring eens buiten’ stimuleert de Provincie mensen om ook in deze periode van het jaar een frisse neus te halen. Inspiratie is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/spring-eens-buiten

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Jo Petrus Provinciaal domein De Gavers
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Jo Petrus Provinciaal domein De Gavers
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 556 942 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 augustus 2022Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent