Neem je ook deel aan de groepsaankoop plantgoed voor land- en tuinbouwers?

Demo op 12 december 2017

Dinsdag 28 november 2017 — De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop plantgoed voor land- en tuinbouwers.

Iedere Oost-Vlaamse land- of tuinbouwer kan streekeigen bomen en struiken, klimplanten, kleinfruit en fruitbomen bestellen.  Men kan ook gratis nestkasten aanvragen zolang de voorraad strekt.

Alexander Vercamer, gedeputeerde voor landbouw en platteland: “met deze acties wil de Provincie de integratie van agrarische bedrijfsgebouwen in het landschap verbeteren en de aandacht vestigen op nestgelegenheid voor vogels en andere fauna in nieuwe stallen of loodsen.  Tijdens een demomoment wordt samenwerking tussen landbouwers om het landschap te beheren in de kijker gezet.”

Hoe bestellen?

Van 10 december 2017 tot 15 januari 2018 kan besteld worden via www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoopplantgoed.

Beschik je niet over internet, neem dan telefonisch contact op: tel. 09 267 86 79. 

Het bestelde plantgoed en de nestkasten zijn op vrijdag 16 februari 2018 af te halen op het bedrijf van Karen Verplancke (schoonste boerin 2015), Hanselaarstraat 25a in Beervelde.

Bij elke bestelde hoogstamboom ontvang je een gratis boombinder.

Je krijgt ook een formulier mee waarmee je een subsidie kan aanvragen voor het plantgoed (max. 650 EUR/jaar).

Demo aanplant

Wie graag een kijkje komt nemen tijdens een aanplant, kan op 12 december 2017 van 13.45 tot 16 uur terecht in Deinze (Wontergem), Groeneweg 3 op het pluimveebedrijf van Jan Lisabeth. Dit demomoment wordt georganiseerd door Werkers met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen. 

 

Alexander Vercamer gedeputeerde voor landbouw en platteland at Provincie Oost-Vlaanderen
Filip De Smet Dienst Landbouw en Platteland at Provincie Oost-Vlaanderen