Skip to Content

Minstens 500 activiteiten tijdens Week van de Korte Keten

Vlaamse provincies en partners kondigen tweede editie aan

Op de Vlaamse landbouwbeurs Agriflanders (Gent) werd de nieuwe editie van de Week van de Korte Keten afgetrapt. De partners dagen elke producent, vereniging of gemeentebestuur uit om een actie of evenement te organiseren tussen zaterdag 4 en zondag 12 mei 2019. Geïnteresseerden kunnen naar één van de vele inspiratiemomenten komen of hun activiteit meteen doorgeven op www.weekvandekorteketen.be

Van zaterdag 4 mei tot zondag 12 mei 2019 organiseren de Vlaamse provincies, samen met de VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten, de tweede Week van de Korte Keten. Negen dagen lang vinden er kleine en grotere activiteiten plaats. Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven en streekproducenten of zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een kookdemonstratie met lokale producten.

Naar 500 activiteiten en evenementen

De tweede editie van Week van de Korte Keten werd aangekondigd tijdens de tweejaarlijkse landbouwbeurs Agriflanders. Vier dagen lang gingen de Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten er op zoek naar de eerste deelnemers. Samen gaan ze het engagement aan om, verspreid over de vijf Vlaamse provincies, minstens 500 activiteiten of evenementen op touw te zetten. Organisatoren kunnen kiezen tussen kleinere evenementen zoals het aanbieden van proevertjes of een bedrijfsbezoek én grotere evenementen zoals een open dag of een streekmarkt.

Kom inspiratie opdoen bij jouw provincie

Of je nu een producent bent van hoeve- en streekproducten, een lid van een vereniging of een ambtenaar bij stad of gemeente, iedereen kan een activiteit organiseren of mee ondersteunen. Wat je kan organiseren en hoe je dit aanpakt, ontdek je in januari en februari tijdens de provinciale inspiratiemomenten. De data en locaties vind je op www.weekvandekorteketen.be. De inspiratiemomenten zijn ook dé ideale plaats om contacten te leggen met andere organisatoren.

Provincie Oost-Vlaanderen is op zoek naar korte keten verhalen

"Wil je lokale producten in Oost-Vlaanderen een gezicht geven? Wil je korte keten mee in de kijker zetten? Meld je dan aan via weekvandekorteketen@oost-vlaanderen.be"

Gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en plattelandsbeleid

Meer informatie op www.oost-vlaanderen.be/weekvandekorteketen

 

Contacteer ons
Leentje Grillaert Gedeputeerde bevoegd voor Landbouw en plattelandsbeleid
Leentje Grillaert Gedeputeerde bevoegd voor Landbouw en plattelandsbeleid
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent