Met Bar Panorama krijgt domein Puyenbroeck bruisende zomerbar

Vrijdag 7 juni 2024 - Provincie Oost-Vlaanderen pakt deze zomer uit met de nieuwe pop-upbar 'Bar Panorama' in provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Van 19 juni tot en met 15 september kunnen bezoekers van het domein ook in het landschapspark genieten van een (h)eerlijk hapje en drankje.

Origineel en milieuvriendelijk concept

In het avontuurlijke en groene landschapspark gaan beleving en duurzaam beheer hand in hand. Voor de keuze van de pop-upbar werd dan ook gezocht naar een origineel en milieuvriendelijk concept met weinig impact op de natuurlijke omgeving. Dat werd gevonden in de vorm van een paardentrailer die door uitbaters Yennick Sonck & Marwan Bchari voor deze gelegenheid omgetoverd werd tot ‘Bar Panorama’.

“Door de keuze van de locatie én het milieuvriendelijke concept willen we de bezoekers graag trakteren op iets extra tijdens de zomerperiode. De hele bar is opgebouwd uit gerecycleerde materialen en de uitbaters besteden aandacht aan afvalbeperking en waterverbruik. Recreatie en duurzaamheid worden hier dus moeiteloos gecombineerd.”

​gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Met de locatie in het landschapspark biedt Bar Panorama de bezoeker een extra rustplek centraal in het domein. De andere, vaste horecapunten in Puyenbroeck bevinden zich namelijk allemaal dicht bij de ingangen van het domein.

Landschapspark

Het landschapspark is een prachtige, groene omgeving met heuvels, waterpartijen, speelweides én een vijftien meter hoge speel- en uitkijkheuvel met hangbrug. Je vindt er ook een blotevoetenpad, het levend erfgoedpark en een hondenlosloopzone met hondenzwemvijver. Voor elk wat wils dus.

Praktisch

De zomerbar is open vanaf 19 juni tot en met 15 september. In juni en september is de bar open in het weekend en op feestdagen. In juli en augustus dagelijks. Je vindt de bar in het landschapspark ter hoogte van de winterstal.

Bar Panorama is makkelijk toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Minder mobiele bezoekers bereiken de zomerbar via het treintje dat in de zomermaanden dagelijks rijdt.

An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Marlies Sandra domeinbeheerder, domein Puyenbroeck

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent