Meer dan 100 trekpaarden te bewonderen in provinciaal domein De Boerekreek

Internationale prijskamp op zondag 27 augustus

Op zondag 27 augustus 2023 nemen meer dan 100 trekpaarden deel aan de internationale prijskamp van het trekpaard in het provinciaal domein De Boerekreek in Sint-Jan-In-Eremo (Sint-Laureins). In de namiddag zijn er bovendien heel wat gratis activiteiten voor bezoekers.

De mooiste en beste trekpaarden van Oost-Vlaanderen

De vereniging van de Paardenkwekers van Oost-Vlaanderen vzw (Pakov) organiseert deze prijskampen. Bezoekers kunnen er de mooiste en beste trekpaarden van Oost-Vlaanderen bewonderen. Van 9 uur tot omstreeks 16 uur worden de paarden individueel geklasseerd. De eerst geplaatsten komen tegenover elkaar in de diverse kampioenschappen.

Ponyritjes en andere gratis activiteiten

Bezoekers genieten tussen 12 en 16.30 uur van tal van gratis activiteiten. Zo zijn er ponyritjes op het domein, staat er een springkasteel, kan je klimmen en boogschieten, en is er grime.

Er zijn pony- en paardenritjes voor elke leeftijd. Daarnaast is er een hoekje met pony’s waar de allerkleinsten de dieren kunnen borstelen en hun manen kunnen vlechten.

Catering

Tijdens het event zal er een stand zijn met braadworsten, snoep en drank.

Praktisch

Wanneer: zondag 27 augustus van 9 tot 16.30 uur

Waar: domein De Boerekreek, Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Laureins

De toegang is gratis.

Deze dag is een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en Pakov vzw.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en platteland
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Esther Storm wnd. domeinverantwoordelijke, De Boerekreek
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en platteland
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Esther Storm wnd. domeinverantwoordelijke, De Boerekreek
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent