Skip to Content

Meer dan 100 trekpaarden te bewonderen in De Brielmeersen Deinze

Provinciale prijskamp op zondag 2 oktober 2022

Op zondag 2 oktober 2022 nemen meer dan 100 trekpaarden deel aan de provinciale prijskamp van het trekpaard in het provinciaal domein de Brielmeersen in Deinze.

In de namiddag organiseert domein De Brielmeersen tijdens deze ‘Dag van het paard’ heel wat gratis activiteiten.

De mooiste en beste trekpaarden van Oost-Vlaanderen

De vereniging van de Paardenkwekers van Oost-Vlaanderen vzw (Pakov) organiseert deze provinciale prijskampen. Bezoekers kunnen er de mooiste en beste trekpaarden van Oost-Vlaanderen bewonderen. Van 9 tot omstreeks 16 uur worden de paarden individueel geklasseerd. De eerst geplaatsten komen tegenover elkaar in de diverse kampioenschappen.

In de 'Grote Prijs Stad Deinze' en de 'Grote Prijs Provincie Oost-Vlaanderen' worden ook de nationale oud-kampioenen en de oud-kampioenen van Deinze gepresenteerd. Als afsluiter houden de fokkers een parade met de loten van drie merries.

Ponyritjes en andere gratis activiteiten

Bezoekers genieten in de namiddag van tal van gratis activiteiten. Zo zijn er huifkartochten in en rond het domein, staat er een springkasteel en een mechanische rodeostier.

Stal Il Mondo uit Machelen biedt pony- en paardenritjes aan voor elke leeftijd. Er is ook een verwenhoekje met shetlanders en een ezel waar de allerkleinsten de paardjes kunnen borstelen en hun manen vlechten. 

Il Mondo geeft verder info over pensionstalling, paardrijlessen, kampen, wandelingen, koetsenritten, ... 

Praktisch

Wanneer: zondag 2 oktober van 9 tot 17 uur

Waar: domein De Brielmeersen Deinze

Opgelet: toegang domein voor deelnemers paardenprijskamp die dag enkel kant jachthaven (Lucien Matthijslaan) en parking enkel op Brielpoortparking.

De toegang is gratis.

Deze dag is een samenwerking tussen stad Deinze en de Provincie Oost-Vlaanderen met medewerking van Pakov vzw en de stal Il Mondo.

    

   Contacteer ons
   Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
   An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
   Johan Cornelis schepen voor Landbouw, stad Deinze
   Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
   An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
   Johan Cornelis schepen voor Landbouw, stad Deinze
   Over Provincie Oost-Vlaanderen

   1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

   De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

   De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

   *Rijksregister 2023   Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

    


   Copyright foto's: 

   - geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

   - expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

   Provincie Oost-Vlaanderen
   Charles De Kerchovelaan 189
   9000 Gent