Massa’s sport, beweging en plezier voor het hele gezin in de provinciale sportcentra

zondag 17 september 2017

Op zondag 17 september 2017 zetten het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck, de golf Puyenbroeck en het provinciaal sportcentrum De Boerekreek hun deuren open.

"Met deze dag vol sport, beweging en plezier willen we alle Oost-Vlamingen aan het sporten krijgen", aldus gedeputeerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor sport. "Het hele gezin kan gratis deelnemen: oud, jong, personen met een beperking …”.

Aanbod

Sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke

In het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck kunnen bezoekers gratis zwemmen, padel spelen, mountainbiken en verschillende initiatielessen volgen in samenwerking met lokale sportclubs: aikido, joggen, bootcamp, yoga, tennis, hockey, …

Je hoogtevrees kan je overwinnen op het hoogtouwenparcours. Sportievelingen kunnen in het sportcentrum hun fitheid laten meten. Achteraf krijgen zij hun resultaten in een persoonlijk rapport. Een beweegconsulent geeft individuele feedback en advies.

Daarnaast is er de mogelijkheid om te ontbijtzwemmen voor een klein bedrag. Inschrijving vooraf is hiervoor wel nodig.

Zin in een wedstrijdje? Doe dan zeker mee met de fietsrace op rollen of Arrow Tag (boog- en pijlspel cfr. paintball).

Golf Puyenbroeck

Wie graag eens een professionele golfinitiatie volgt, kan zich hiervoor inschrijven in het golfcentrum.

Sportcentrum De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo

In het provinciaal sportcentrum de Boerekreek staan de paardensport en de watersporten centraal: bezoekers kunnen er ponyrijden, zeilen, surfen, kajakken, stand-up peddelen, …

Je kan er ook het nieuwe yogapad of het blotevoetenpad volgen onder begeleiding of mountainbiken, boogschieten, een spelletje boerengolf spelen...

Contacteer ons
Hilde Bruggeman Gedeputeerde voor sport, Provincie Oost-Vlaanderen
Anne-Sophie Gilson Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck
Ruben De Vleeschhouwer Golf Puyenbroeck
Zeger Andries Provinciaal sportcentrum De Boerekreek
Hilde Bruggeman Gedeputeerde voor sport, Provincie Oost-Vlaanderen
Anne-Sophie Gilson Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck
Ruben De Vleeschhouwer Golf Puyenbroeck
Zeger Andries Provinciaal sportcentrum De Boerekreek
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.516.615 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 januari 2019Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent