Lochristi: 35ste FairTradeGemeente in Oost-Vlaanderen!

Zaterdag 25 november 2017 — Vandaag, zaterdag 25 november, omstreeks 15 uur, neemt Lochristi de titel FairTradeGemeente in ontvangst tijdens de Oxfam geschenkenbeurs. Lochristi is hiermee de 35ste FairTradeGemeente van Oost-Vlaanderen.

Lochristi: eerlijk, lokaal en duurzaam

Via deze titel toont Lochristi aan dat zowel de gemeente als haar inwoners eerlijke handel en lokaal en duurzaam geproduceerde voeding hoog in het vaandel dragen. Zo draagt Lochristi bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden én voor de duurzame producent van bij ons. Eerlijke handel is niet alleen duurzaam, maar vooral ook lekker! Dit konden de Lochristinaren ook zelf proeven in het gemeentehuis en in de bibliotheek. Op de ‘buurderij’ kunnen ze ook lekkere lokale producten kopen, recht van bij de boer!

Fairtrade producten zorgen voor een relatie tussen de consument en de producent die gebaseerd is op eerlijkheid, transparantie, dialoog en respect.

Schepen Fréderic Droesbeke, bevoegd voor milieu, duurzaamheid en energie

 

FairTradeProvincie

Lochristi is de 35ste FairTradeGemeente van Oost-Vlaanderen. De Provincie geeft zelf het goede voorbeeld en is sinds 12 mei 2016 FairTradeProvincie. De Provincie koopt niet enkel fairtradeproducten aan en sensibiliseert haar personeel, maar biedt ook persoonlijke ondersteuning aan de gemeenten. Dit kan gaan van het verstrekken van advies, begeleiding op maat tot concrete tips en inspiratie bij het realiseren van de 6 campagnecriteria.

Lochristi versterkt Oost-Vlaanderen als FairTradeProvincie. Nu dragen we samen bij aan het welzijn voor de kleine boeren in het Zuiden en de lokale en duurzame producenten hier bij ons.

Gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor mondiale solidariteit

Meer weten over de fairtradecampagne?

Wil je meer weten over de campagne FairTradeGemeente en hoe de Provincie Oost-Vlaanderen deze campagne ondersteunt? Neem dan contact op via mondialesolidariteit@oost-vlaanderen.be.

Eddy Couckuyt Gedeputeerde voor welzijn at Provincie Oost-Vlaanderen
directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Provincie Oost-Vlaanderen