Lichtfeest in provinciaal domein De Brielmeersen

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober

In het provinciaal domein De Brielmeersen in Deinze kan je op zaterdag 21 en zondag 22 oktober genieten van een gratis en sfeervol lichtspektakel. Laat je betoveren tijdens een feeërieke wandeling vol licht. Een parcours van 2,5 km neemt je mee doorheen het domein langs sfeervol verlichte paden, mysterieuze beelden en knappe lichtinstallaties. Onderweg kunnen bezoekers genieten van een muziekensemble en ook de cafetaria is open voor een hapje en een drankje.

“In het provinciaal domein De Brielmeersen kan je ontspannen in een rustige, kindvriendelijke en groene omgeving. Ook in de herfst. Deze gratis lichtwandeling is de ideale gelegenheid om dit mooie domein eens letterlijk en figuurlijk in een ander licht te beleven.”

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Verstilling als thema

De eerste editie van de lichtwandeling draait dit jaar rond het thema ‘verstilling’. De wandeling leidt je naar de vijver van het domein met een reeks van witte doorschijnende beelden in zittende houding. De beelden zijn van de hand van kunstenaar Willy Calis en creëren een sfeer van verstilling waarbij je tot rust komt. Op het einde van de wandeling wandel je langs de cafetaria waar je de avond gezellig kunt afsluiten.

Praktisch

  • Zaterdag 21 & zondag 22 oktober, doorlopend van 19 tot 21.30 uur
  • Start wandeling: ingang domein De Brielmeersen (parking Stadionlaan)
  • Afstand: 2,5 km
  • Honden welkom aan de leiband
  • Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig
  • Voor een hapje en een drankje kan je terecht in cafetaria De Brielschuur
Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Tony De Neve domeinverantwoordelijke De Brielmeersen
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Tony De Neve domeinverantwoordelijke De Brielmeersen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent