Lekker Lokaal Picknick op elf provinciale locaties

Geniet van lekkere, Oost-Vlaamse hoeve- en streekproducten op 18 juni

Op zondag 18 juni 2023 kan men op elf provinciale locaties in Oost-Vlaanderen genieten van een picknick met lekkere, lokale hoeve- en streekproducten.

"Met de Lekker Lokaal Picknick willen we mensen tijdens een gezellige activiteit met familie of vrienden laten proeven van producten van Oost-Vlaamse bodem. Het picknickpakket wordt steeds met zorg door een lokale leverancier samengesteld. Alle producten zijn typische Oost-Vlaamse streek- of hoeveproducten. De leverancier en dus ook de inhoud van het picknickpakket verschilt per locatie."

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw & Platteland

Locaties

Er is keuze uit elf provinciale locaties om te gaan picknicken.

"Naast zeven recreatiedomeinen (De Gavers in Geraardsbergen, Het Leen in Eeklo, De Brielmeersen in Deinze, De Ster in Sint-Niklaas, Nieuwdonk in Berlare, Puyenbroeck in Wachtebeke, De Boerekreek in Sint-Laureins) verwelkomen ook het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten OOOST in Gent, het streekcentrum Huysmanhoeve en twee natuureducatieve centra (De Kaaihoeve in Zwalm, Bastion VIII in Dendermonde) je voor een smaakvolle picknick. Nadien kan je er ter plaatse nog een fijne dag van maken."

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Praktisch

Picknickpakketten kan men bestellen tot en met 11 juni 2023. Reserveren kan via www.oost-vlaanderen.be/picknick.

Op 18 juni kan men het bestelde picknickpakket op de gekozen locatie ophalen tussen 11.30 en 13 uur.

Breng eigen bord en bestek mee

De Provincie kiest voor duurzaamheid en vermijdt het gebruik van wegwerpmateriaal (= kwitten).

"Kwitten staat voor ‘Kappen met wegwerp is top’. Samen met de leveranciers werd bekeken om maximaal wegwerpmateriaal te vermijden. We vragen hiervoor ook een inspanning van de deelnemers. Afhankelijk van de locatie breng je zelf bestek, beker, bord en uiteraard een picknickdeken mee."

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Milieu en Natuur

Alle praktische informatie over de Lekker Lokaal Picknick is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/picknick.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Milieu en Natuur
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Milieu en Natuur
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent