Leerlinge PIVA Oudenaarde gekwalificeerd voor WorldSkills 2017

Vrijdag 12 mei 2017 — Lindsey Dierickx, leerlinge van PIVA Oudenaarde, zal België vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap WorldSkills in de categorie ‘Kapper’. In oktober 2017 vindt de wedstrijd plaats in Abu Dhabi.  

Lindsey Dierickx kon haar ogen niet geloven, toen op de website van WorldSkills Belgium haar naam verscheen in de categorie ‘kapper’. Na een parcours van proeven belandde Lindsey in de top 10 en stootte door naar de laatste 3 kandidaten. De 3 finalisten kregen bijkomende opleidingen en trainingen van de Unie der Belgische Kappers (UBK). Een jury selecteerde Lindsey als leerlinge met het meeste potentieel om ons land te vertegenwoordigen.

Heel het PIVA-team duimt voor een heel goede afloop in Abu Dhabi. Directeur Geert Billooye is bijzonder fier:

Voor het eerst kregen leerlingen uit Vlaamse scholen de kans om deel te nemen. Lindsey behaalde als enige Vlaamse de top 3  en kon dan ook nog doorstoten naar de finale in Abu Dhabi. Dit is een ervaring die ze met beide handen moet grijpen en waaruit ze enorm veel zal leren. 

Gedeputeerde Hertog, bevoegd voor Onderwijs:

We zijn trots dat 6 van de 10 finalisten leerlingen zijn van het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen (4 van PIVA Oudenaarde en 2 van PIHS Gent).  Van harte proficiat aan alle finalisten en onze bijzondere waardering voor Lindsey Dierickx! 

WorldSkills

De WorldSkills worden tweejaarlijks georganiseerd. Het is de grootste wedstrijd ter wereld voor leerlingen van 51 beroepsopleidingen. De deelnemers demonstreren hun technische vaardigheden door het uitvoeren van een aantal opdrachten. De finalisten worden de komende weken en maanden klaargestoomd om het beste van zichzelf te geven in Abu Dhabi. De WorldSkills zijn  aan hun 44ste editie toe. Voor het eerst trekken de organisatoren naar de Arabische wereld.

Kristel De Boevere adviseur-coördinator Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde voor Onderwijs