Leerlinge PIVA Oudenaarde gekwalificeerd voor WorldSkills 2017

Lindsey Dierickx, leerlinge van PIVA Oudenaarde, zal België vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap WorldSkills in de categorie ‘Kapper’. In oktober 2017 vindt de wedstrijd plaats in Abu Dhabi.  

Lindsey Dierickx kon haar ogen niet geloven, toen op de website van WorldSkills Belgium haar naam verscheen in de categorie ‘kapper’. Na een parcours van proeven belandde Lindsey in de top 10 en stootte door naar de laatste 3 kandidaten. De 3 finalisten kregen bijkomende opleidingen en trainingen van de Unie der Belgische Kappers (UBK). Een jury selecteerde Lindsey als leerlinge met het meeste potentieel om ons land te vertegenwoordigen.

Heel het PIVA-team duimt voor een heel goede afloop in Abu Dhabi. Directeur Geert Billooye is bijzonder fier:

Voor het eerst kregen leerlingen uit Vlaamse scholen de kans om deel te nemen. Lindsey behaalde als enige Vlaamse de top 3  en kon dan ook nog doorstoten naar de finale in Abu Dhabi. Dit is een ervaring die ze met beide handen moet grijpen en waaruit ze enorm veel zal leren. 

Gedeputeerde Hertog, bevoegd voor Onderwijs:

We zijn trots dat 6 van de 10 finalisten leerlingen zijn van het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen (4 van PIVA Oudenaarde en 2 van PIHS Gent).  Van harte proficiat aan alle finalisten en onze bijzondere waardering voor Lindsey Dierickx! 

WorldSkills

De WorldSkills worden tweejaarlijks georganiseerd. Het is de grootste wedstrijd ter wereld voor leerlingen van 51 beroepsopleidingen. De deelnemers demonstreren hun technische vaardigheden door het uitvoeren van een aantal opdrachten. De finalisten worden de komende weken en maanden klaargestoomd om het beste van zichzelf te geven in Abu Dhabi. De WorldSkills zijn  aan hun 44ste editie toe. Voor het eerst trekken de organisatoren naar de Arabische wereld.

Contacteer ons
Kristel De Boevere adviseur-coördinator Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde voor Onderwijs
Kristel De Boevere adviseur-coördinator Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde voor Onderwijs
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.516.615 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 januari 2019Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent