Laureaten van de Oost-Vlaamse SportRingen 2016 zijn gekend

Op vrijdag 24 maart 2017 werd in het ICC in Gent bekend gemaakt wie zich een jaar lang laureaat mag noemen van de Oost-Vlaamse SportRingen.

Laureaat SportRingen 2016

Greg Van Avermaet (wielrennen) laat  Jolien D'hoore (wielrennen) en Thomas Vanderplaetsen (atletiek) achter zich.

De 31-jarige Van Avermaet bracht in 2016 zes wedstrijden op zijn palmares. Hij won de Omloop Het Nieuwsblad, pakte een rit en de eindzege in de Tirreno-Adriatico, soleerde naar de zege in de vijfde rit van de Tour de France naar Le Lioran, waarna hij drie dagen de gele trui droeg.

Het orgelpunt kwam er op de Olympische Spelen, waar hij goud veroverde.

"Een terechte winnaar van de SportRingen 2016. Oost-Vlaanderen mag fier zijn op deze ‘Gouden’ inwoner", aldus gedeputeerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor sport

Sportverdienste 2016

En de winnaar is … Tom Goegebuer (gewichtheffen).

Tom begon op 12-jarige leeftijd onder leiding van zijn vader met ‘olympisch’ gewichtheffen. Vier jaar later startte hij in World Cup wedstrijden voor volwassenen en behaalde als jonge topsporter goede resultaten. Tom trainde vooral in het buitenland.

Hij werd tijdens zijn sportloopbaan meerdere keren bekroond met diverse gouden medailles en Awards.

In 2008, 2012 en 2016 nam hij deel aan de Olympische Spelen.

Eind 2016 besloot de 41-jarige Tom een punt te zetten achter zijn topsportcarrière.

Tom haalt het van Ilse Heylen (judo) en Gaelle Mys (gymnastiek).

Laureaat Oost-Vlaamse SportRingen voor Sportteams 2016

Deze trofee wordt toegekend aan een sportteam dat vorig jaar buitengewone prestaties leverde op internationaal vlak.
Het duo Kenny De Ketele en Moreno De Pauw (baanwielrennen) werd knap eerste op de Zesdaagse van Londen, Berlijn en Amsterdam.

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw kroonden zich op overtuigende wijze tot Belgische ploegkoerskampioenen bij de elite.

Tijdens de Gentse Zesdaagse zette Kenny De Ketele zijn teamgenoot Moreno De Pauw perfect op weg. De Waaslander klokte af op 26.90, meteen goed voor een nieuw baanrecord en een indrukwekkend gemiddeld van 66,91 km/u ...

De andere genomineerde teams waren het jiu jitsu-duo Ben Cloostermans en Bjarne Lardon en het duo Noémie Lammertyn en Lore VandenBerghe (acrogym).

Laureaat Oost-Vlaamse SportRingen voor G-sporters 2016

In deze categorie werd G-wielrenner Jonas Van De Steene (handbike) aangeduid om zich een jaar lang laureaat te noemen. Deze paralympische atleet laat hiermee Griet Hoet (tandem) en Ciska Vermeulen (paardensport) achter zich.

De 30-jarige handbiker uit Zaffelare behaalde vorig jaar brons op de Paralympische Spelen in Rio en goud op de Wereldbeker ploegaflossing in Bilboa.

In 2012 werd Jonas, een sterke sportieve jongeman, plots getroffen door een trombose met een blijvende motorische verlamming van de benen. Hij bleef niet bij de pakken zitten en begon al tijdens zijn revalidatieperiode met handbiken. In geen tijd groeide hij uit tot een van de toppers in België.

Hij scoorde op korte termijn zo goed dat hij zich in 2016 klasseerde voor de Paralympische Spelen in Rio.

In vier jaar tijd behoort handbiker Jonas ondertussen tot de top 10 op wereldniveau.

Beloften

De Oost-Vlaamse SportRingen 2016 voor beloften gaat naar Axelle Klinckaert (gymnastiek). Deze beloftevolle gymnaste uit Dendermonde behaalde vorig jaar de 1ste plaats (grond) op de Gymnix Challenge in Canada. Op deze wedstrijd werd ze ook knap 2de allround en haalde ze een 1ste plaats met het team in het ploegenklassement.

Ook op het Olympisch Test Event behaalde Axelle een knap resultaat door brons te pakken.

Een knieblessure zorgde er helaas voor dat ze niet mee kon naar de Spelen.

Axelle haalt het van Jorg Vanlierde (atletiek) en Nina Sterckx (gewichtheffen).

"Proficiat aan allen!", besluit gedeputeerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor sport.

 

Contacteer ons
Hilde Bruggeman gedeputeerde voor sport, Provincie Oost-Vlaanderen
Anneke Elskens Dienst Sport, Provincie Oost-Vlaanderen
Hilde Bruggeman gedeputeerde voor sport, Provincie Oost-Vlaanderen
Anneke Elskens Dienst Sport, Provincie Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.516.615 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 januari 2019Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent