Laatste kans om in te schrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas

Laatste kans om in te schrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas

Al meer dan 53 000 inschrijvingen

Vrijdag 3 februari 2017 — Meer dan 53 000 gezinnen en bedrijven schreven zich in voor de zesde groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen en gaan dus voor goedkopere én groene energie.

"53 000 is een mooi getal, maar hoe groter de groep geïnteresseerden, hoe groter de korting op de energierekening. We willen dus nóg meer Oost-Vlamingen over de streep trekken om zich in te schrijven", aldus gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor energie. "Vorig jaar noteerden we besparingen van meer dan 200 euro en inschrijven is volledig vrijblijvend. Het zijn de laatste dagen, grijp dus nu die kans!"

Inschrijven kan nog tot en met woensdag 8 februari 2016 op www.samengaanwegroener.be. Op donderdag 9 februari vindt de veiling plaats.

Hoe verloopt de veiling?

Op 9 februari wordt een startprijs ingesteld, gebaseerd op de gemiddelde marktprijs. Het is dan aan de leveranciers om een beter bod uit te brengen. De leverancier die het scherpste tarief biedt, wordt geselecteerd. Vervolgens worden duidelijke afspraken gemaakt om de overstap voor alle klanten vlot te laten verlopen.

Na de veiling

Ten laatste op 16 maart krijgt elke deelnemer een persoonlijk aanbod voor een nieuw energiecontract van één jaar. Wie het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt, kan probleemloos overstappen naar de winnende leverancier. Je beslist ten laatste op 21 april 2017.

Meer info?

Provincie Oost-Vlaanderen
dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling
W. Wilsonplein 2, 9000 Gent
0800 76 101 (werkdagen van 9 tot 20 uur)
groenestroom@oost-vlaanderen.be
www.samengaanwegroener.be

Hoe werkt de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas?

Peter Hertog gedeputeerde voor energie at Provincie Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling