Skip to Content

Krokuskriebels in de provinciale domeinen

Tijdens de krokusvakantie, van zaterdag 13 februari tot en met zondag 21 februari 2021, kunnen alle gezinnen met kinderen tussen 0 en 14 jaar op verschillende provinciale locaties in Oost-Vlaanderen terecht voor leuke activiteiten. Dit in het kader van Krokuskriebels van Gezinsbond.

“Meer dan ooit zijn we verheugd om ook dit jaar weer deel te kunnen nemen aan ‘Krokuskriebels’. In de veilige context van onze provinciale erfgoedsites en in de open lucht van onze domeinen zijn er voor gezinnen ontspannende en leerrijke belevenissen op inspirerende locaties. En die worden bovendien gratis aangeboden door het provinciebestuur.”

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Erfgoed en Recreatiedomeinen 

   Provinciale locaties Krokuskriebels

  • Op de Erfgoedsite Ename zijn er meerdere activiteiten, allen gratis maar op reservatie:
   • Het kasteel van koning Krokus: doorlopend parcours voor gezinnen met peuters en kleuters (0 tot 6 jaar) in het pam (Lijnwaadmarkt 20) 
   • Op stap met de Tijdreiziger: creatieve workshop op woensdag 17 februari voor gezinnen met kinderen (6 tot 12 jaar) in het pam (Lijnwaadmarkt 20)
   • Spoorzoekers Junior: opdrachten voor gezinnen met kinderen (6 tot 12 jaar) in de tentoonstelling ‘Spoorzoekers. Landschap vanuit de lucht’ in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1)
   • Ontrafel de mysterieuze sporen: doorlopend zoektocht voor gezinnen met tieners (10 tot 14 jaar) buiten langs het Enaamse erfgoed die start in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1)
  • In Mola Molencentrum in Wachtebeke kan je terecht voor een zoektocht naar het goud van de molenaar! Vergeet niet de reserveren. Ideaal om deze activiteit binnen te combineren met een verkenning van provinciaal domein Puyenbroeck buiten!
  • In Het Leen in Eeklo wacht er een uitdagende ontdekkingstocht door het bos. Reserveren is niet nodig. Wie de app 'Action Bound' installeert, kan er in Het Leen meteen aan beginnen.

   

  Contacteer ons
  An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
  Nele Bogaert communicatiecoördinator Erfgoed
  An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
  Nele Bogaert communicatiecoördinator Erfgoed
  Over Provincie Oost-Vlaanderen

  1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

  De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

  De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

  *Rijksregister 2023  Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

   


  Copyright foto's: 

  - geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

  - expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

  Provincie Oost-Vlaanderen
  Charles De Kerchovelaan 189
  9000 Gent