Krokuskriebels 2018

Krokuskriebels belooft ook in Oost-Vlaanderen dolle pret

Met het hele gezin erop uit tijdens de krokusvakantie? De 9de editie van Krokuskriebels, een initiatief van de Gezinsbond, belooft ook in Oost-Vlaanderen dolle pret! Nieuw zijn de ‘buggy tours’ om ook de allerkleinsten in de museumwereld in te wijden. Ook de provinciale locaties in Ename, Velzeke, Wachtebeke en Eeklo stellen hun deuren open met toffe activiteiten voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar. Helemaal gratis!

Jonge erfgoedredders gezocht in Ename

In de tentoonstelling ‘Oude liefde. Zorgen voor erfgoed’ in het Provinciaal Erfgoedcentrum is het aanbod voor de allerjongsten te vinden! Peuters en kleuters ontdekken er de wereld van monumentenwachters, archeologen en erfgoedzorgers door te klauteren, poetsen, tekenen, … Is grote broer of zus ook mee? Geen probleem! Die kan zelfstandig een reddingsactie opzetten met ‘Oude liefde zkt jonge redder (m/v/x)’.

Wie? Voor kinderen van 1 tot 12 jaar
Wanneer? Peuters en kleuters: op zondag 11, vrijdag 16 en zondag 18 februari, van 10 tot 17 uur
Voor 6 tot 12 jarigen: op zaterdag 10 en zondag 11 februari en van donderdag 15 tot en met zondag 18 februari, van 10 tot 17 uur
Prijs? Helemaal gratis
Reserveren is niet nodig

Sabine De Vos vertelt

Jeugdauteur Sabine De Vos leest voor uit eigen werk en uit haar laatste boek ‘En toen zei de draak…’. Dat is een dik sprookjesboek met 30 onbekende, soms erg oude volksverhalen uit alle hoeken van de wereld. Na het voorlezen knoopt de auteur graag een gesprek met je aan.

Wie? Voor kinderen van 7 tot 12 jaar
Wanneer? Woensdag 14 februari, 14 tot 15 uur en 15.30 tot 16.30 uur
Prijs? Helemaal gratis
Reserveren op 055 30 90 40 of reservatie.pam-ename@oost-vlaanderen.be

Digitale tijdsdetective

Een tablet per gezin, en een dorp vol geschiedenis. Meer is er niet nodig voor een leuke zoektocht naar sporen uit het verleden die je misschien wel kan linken aan vandaag. Haal de tablet af aan de balie van pam Ename en trek erop uit!

Wie? Voor kinderen van 8 tot 12 jaar
Wanneer? Zaterdag 10 tot zondag 11 februari (13 – 17 uur), dinsdag 13 tot vrijdag 16 februari (9–17 uur) en zaterdag 17 tot zondag 18 februari (13 – 17 uur)
Prijs? Helemaal gratis
Reserveren is niet nodig

Het verhaal van de monnik in Ename

Maak kennis met het verre en minder verre verleden van Ename. Vertrek van uit je eigen familiegeschiedenis en stap van daaruit naar het algemene verleden. Een gids, een geheimzinnige valies met voorwerpen en een museum vol verhalen: meer is er niet nodig ...

Wie? Voor kinderen van 3 tot 6 jaar
Wanneer? Zaterdag 17 februari, 14 tot 15.30 uur
Prijs? Helemaal gratis
Reserveren op 055 30 90 40 of reservatie.pam-ename@oost-vlaanderen.be

Op stap met de archeoloog in Velzeke

Graaf in het verleden en maak kennis met prehistorie, Romeinen en Merovingers. Werp een blik in het restauratieatelier en het open depot. Zo zie je welke weg een archeologische vondst volgt na de opgraving.

Wie? Voor kinderen van 8 tot 12 jaar
Wanneer? Van maandag 12 tot zondag 18 februari, van 13 tot 16.30 uur
Prijs? Helemaal gratis
Reserveren op 09 360 67 16 of pamzov@oost-vlaanderen.be

Ateliers met klei, kledij en LEGO® stenen in Velzeke

Een Romeinse legionair, een mooie dame of een heer in toga … Je kan ze ook in LEGO® bouwen. Of je kneedt een potje of een diertje of je probeert de draaischijf. Jezelf een dierenvel aanmeten, je kleden op zijn Romeins of stoer doen met helm en maliënkolder? In onze teletijdmachine is alles mogelijk …

Wie? Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
Wanneer? Van maandag 12 tot zondag 18 februari, van 13 tot 16.30 uur
Prijs? Helemaal gratis
Reserveren op 09 360 67 16 of pamzov@oost-vlaanderen.be

Gezocht in Wachtebeke: molenaarsknecht. Beloning: molenaarsgoud!

Ken jij het verhaal van het goud van de molenaar? Trek je molenaarsplunje aan en help de molenaar. Maar opgepast! De boze baljuw ligt op de loer om jou te bestelen. Laat je onderdompelen in de boeiende wereld van wind- en watermolens, molenaars en bakkers, bloem en meel.

Wie? Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
Wanneer? Van zaterdag 10 tot zondag 11 februari en van woensdag 14 tot zondag 18 februari, van 9.30 tot 17 uur
Prijs? Helemaal gratis
Reserveren is niet nodig

Ontmoet Familie Bos in Het Leen in Eeklo

In Het Leen maken kinderen van 5 tot 10 jaar kennis met familie Bos. Je ontmoet er opa Eik, tante Tonderzwam, nichtje Pissebed en andere leden van de Bos-familie. Bij elke stopplaats is er een weetje en een speelse opdracht. Haal je route en opdrachten af in het Bosinfocentrum, of volg de wandeling met de Ojoo-app.  

Wie? Voor kinderen van 5 tot 10 jaar
Wanneer? Alle dagen van de vakantie behalve de maandag, van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
Prijs? Helemaal gratis
Reserveren is niet nodig

Contacteer ons
Jozef Dauwe gedeputeerde voor erfgoed
Els Otte Transversale cel Cultuur
Jozef Dauwe gedeputeerde voor erfgoed
Els Otte Transversale cel Cultuur
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent