Klas 6a uit de Sint-Martinus school uit Zomergem is Sterrenklas!

Woensdag 24 mei 2017 — Klas 6a uit de Sint-Martinus school uit Zomergem scoorde het beste resultaat in Oost-Vlaanderen in de online wedstrijd 'Sterrenklas'. Daarmee tonen ze aan 'de sterren van de Europese vlag' dat ze Europa het beste kennen. Samen met de winnaars uit de andere Vlaamse en Waalse provincies winnen ze een daguitstap. 

Sterren verdienen!

In 'Sterrenklas' is de Europese vlag zes van haar sterren kwijt. Deze zes avontuurlijke sterretjes konden hun enthousiasme over Europa niet bedwingen en zijn op pad gegaan om 11- en 12-jarigen te vertellen over de Europese geschiedenis, culturen, landen, regio’s, actualiteit en beslissingen.

"Van 20 februari tot 9 mei konden de leerlingen via online opdrachten aan de sterretjes tonen dat ze weten waar de Europese Unie om draait. Ze konden dit bewijzen door zes ontbrekende woorden van hun lijflied, het Sterrenlied, in te vullen. 394 Klassen namen deel aan deze online wedstrijd over Europa. Klas 6a uit de Sint-Martinus school uit Zomergem scoorde het beste resultaat in Oost-Vlaanderen."

Gedeputeerde Geert Versnick, bevoegd voor Europese samenwerking

Sterrenklas?

Sterrenklas is een initiatief van de Europa Directs van 8 Vlaamse & Waalse provinciebesturen en het Brussels Gewest. Dit zijn de informatiecentra van de Europese Commissie die in provincies en Brussel gevestigd zijn, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Europahuis Ryckevelde werkt het concept van de wedstrijd uit.

Geert Versnick gedeputeerde voor Europese samenwerking at Provincie Oost-Vlaanderen
Vanessa Schockaert dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking at Provincie Oost-Vlaanderen