Inhuldiging fietsweg Kluisbergen (Ruien) Kapellestraat – Kattestraat

Maandag 21 augustus 2017 om 15 uur

Vrijdag 18 augustus 2017 — De Provincie Oost-Vlaanderen realiseerde in samenwerking met de gemeente Kluisbergen een fietssnelweg op het tracé van oude spoorlijn Oudenaarde – Kluisbergen met verbindingen richting Avelgem en Gent. Het project sluit aan op het bestaande fietspad Oudenaarde N60 – Kluisbergen.

Op maandag 21 augustus om 15 uur wordt de nieuwe fietsinfrastructuur ingehuldigd in aanwezigheid van gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor mobiliteit, burgemeester Philippe Willquet en schepen van Mobiliteit Frank Debacker.

De pers is welkom om deze inhuldiging bij te wonen. De plaats van afspraak is Café ’t Helle 4, Kapellestraat 81 in Kluisbergen.

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft de ambitie om voor haar grondgebied een sluitend netwerk van LangeAfstandesFietspaden (LAF’s) en fietssnelwegen te realiseren. Door hoogkwalitatieve, veilige, comfortabele en voldoende ruim gedimensioneerde fietsinfrastructuur aan te leggen worden meer scholieren en pendelaars overtuigd om de fiets te nemen.

Het nieuwe fietspad verbindt op een veilige en vlotte manier Ruien en Kluisbergen met Oudenaarde en in de toekomst met Avelgem en Henegouwen. 

 

Beleidsverantwoordelijke: Gedeputeerde Peter Hertog bevoegd voor mobiliteit