Infodag voor toekomstige politiekandidaten in Oost-Vlaamse politieschool PAULO

zaterdag 20 mei 2017

Dinsdag 16 mei 2017 — De politiediensten zoeken heel wat nieuwe collega’s. Daarom organiseert de Politieopleiding van de Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden (PAULO), in samenwerking met de rekruteringsdienst van de federale politie en de lokale politiezones, een infodag voor politiekandidaten op zaterdag 20 mei 2017. Geïnteresseerden in een job bij de politie vinden er uitgebreide informatie over de selectieproeven, de basisopleiding en de loopbaanmogelijkheden bij de politie. 

 

Kandidaten krijgen tijdens de infodag een goed beeld van wat werken bij de politie inhoudt. Men vindt er in detail informatie over hoe te solliciteren en welke proeven er nadien moeten worden afgelegd. En men kan zichzelf al eens testen via een simulatieversie van de cognitieve proef.

Wie geslaagd is voor de selectietesten, kan nadien starten met de basisopleiding bij onze politieschool. Wat die opleiding inhoudt, verneemt u tijdens de infodag van opleiders en aspiranten die in opleiding zijn. Verder zijn er ook demo’s zelfverdediging en schieten, twee belangrijke vaardigheden die aspiranten aangeleerd krijgen. 

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor onderwijs

 

Praktisch

De Infodag vindt plaats van 10 tot 15 uur (doorlopend) bij PAULO, Sprendonkstraat 5, 9042 Gent. Er is een ruime parking. Vooraf registreren is noodzakelijk via de website www.jobpol.be en dit ten laatste op 17 mei (ook de personen die de kandidaat vergezellen). 

De pers is welkom. Graag een seintje naar persdienst@oost-vlaanderen.be als u aanwezig zal zijn. 

Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor onderwijs at Provincie Oost-Vlaanderen
Pascal Vandenhole Opleidingsdirecteur Politieopleiding at PAULO