Het Leen viert jubileumjaar met tal van activiteiten

Provinciaal domein bestaat 50 jaar

Provinciaal domein Het Leen blaast 50 kaarsjes uit in 2023. Om het jubileumjaar te vieren, organiseert de Provincie er tal van activiteiten.

“Het provinciaal domein Het Leen bestaat dit jaar 50 jaar als Oost-Vlaams recreatiedomein. Dit jubileumjaar willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de loop van 2023 biedt het domein verschillende activiteiten aan om de bezoekers te laten meevieren.”

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Het jubileumprogramma is zo samengesteld dat de vele troeven van het domein aan bod komen. Het Leen is de toegangspoort voor iedereen die in de meest ruime zin wil proeven van de natuur in het Meetjesland. Er zijn dan ook activiteiten voor iedere bezoeker, van jong tot oud. 

Programma

Van 17 februari tot en met 6 december: Tentoonstelling ‘Natuur in Miniatuur

Illustrator Marijke Meersman toont met haar ontwerpen de biodiversiteit van Het Leen aan. Tentoonstelling in de inkomhal van het bosinfocentrum en een uitgestippelde wandelroute met werken in het domein. 

Van 17 februari tot en met 6 december: Speurtocht ‘De Kiekeboes’

Jonge speurders kunnen de familie Kiekeboe helpen bij hun mysterieuze avontuur in Het Leen. Tijdens een vier km lange wandeling krijgen de deelnemers tips die stap na stap het raadsel helpen ophelderen. Aan deze speurtocht is een wedstrijd verbonden.

Vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari,18 - 22 uur: Bosnocturne

Laat je betoveren in een bos vol licht. Langs een parcours doorheen het bos en het arboretum staan lichtinstallaties opgesteld die het bos vanuit verschillende invalshoeken verlichten. Onderweg kunnen de bezoekers ook verpozen bij een kampvuur en meezingen met de kampvuurliedjes. Gratis, maar inschrijven is verplicht.

Zondag 7 mei, 13 - 17 uur: Dag van het Arboretum

Op zondag 7 mei staat het arboretum van Het Leen centraal. De hele namiddag kan je er genieten van de bloeiende planten, deelnemen aan workshops en bijleren bij demonstraties. Inschrijven voor de workshops

Zondag 25 juni, 13 - 17 uur: Speel erop Bos

De zondag voor de zomervakantie vindt in Het Leen traditioneel een grote spelnamiddag plaats met zowel rustige, kunstzinnige als avontuurlijke activiteiten voor het hele gezin. Deze editie van 'Speel erop bos' krijgt voor de gelegenheid een extra feestelijk tintje.

Zondag 8 oktober, 13 - 17 uur: Dag van het Bos

Op zondag 8 oktober organiseert Het Leen een namiddag die volledig in het teken van het bos staat. Bezoekers kunnen de bosbouwmachines en sleeppaarden aan het werk zien, er zijn geleide wandendelingen en een ambachtenmarkt met aandacht voor regionale initiatieven. Om de biodiversiteit van het bos te benadrukken, wordt die dag ook de vernieuwde inventaris van de fauna en de flora van Het Leen voorgesteld.

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Frank Schautteet domein Het Leen
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Frank Schautteet domein Het Leen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent