Skip to Content

Hangbrug domein Puyenbroeck open voor het publiek

Vanaf vandaag, vrijdag 14 mei, is de hangbrug van het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke open voor het publiek. De hangbrug maakt deel uit van het nieuwe Landschapspark van het domein. 

"Met het Landschapspark hebben we in Puyenbroeck een grote natuurlijke, uitdagende, prikkelende en veelzijdige speelzone gecreëerd vol verassingen. Deze avontuurlijke hangbrug is de kers op de taart."

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Groene attractiepool met hangbrug

Het uitgangspunt van het project Landschapspark is het omvormen van twee oude attractiepunten (bloemenpark en dierenpark) tot een nieuwe hedendaagse groene attractiepool.

De enorme berg in het bloemenpark als uitkijkheuvel en speelheuvel, en de uitkijktoren in het dierenpark verleiden de bezoeker tot een ontdekkingsreis doorheen het landschapspark. De hangbrug is de ideale manier om de top van de uitkijkheuvel te bereiken.

De hangbrug bestaat uit een houten steunconstructie met een zwevende nettenstructuur waarin gelopen kan worden. Het traject loopt over de verschillende toppen van de vele heuvels van het landschapspark tot helemaal bovenaan de hoogste heuvel van 15 meter hoog. De totale lengte van de hangbrug bedraagt 120 meter en zweeft op sommige plaatsen tot bijna 7 meter boven de grond. Eens men helemaal de top bereikt heeft, wordt men beloond met een prachtig uitzicht over het nieuwe Landschapspark en de omliggende omgeving.

Ook is er een gloednieuw glooiend betonpad aangelegd van de hoofdspeeltuin tot aan de hangbrug zodat men de hangbrug vlot kan bereiken.

De hangbrug ongeveer 200 000 EUR gekost en is aangelegd door de firma Mekano Play Bvba.

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Provinciaal domein Puyenbroeck
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Provinciaal domein Puyenbroeck
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent