Skip to Content

Groepsaankoop Zonnepanelen van Provincie Oost-Vlaanderen levert gemiddeld 35,9% korting op

Voor de vierde keer op rij organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen een groepsaankoop zonnepanelen in samenwerking met projectleider iChoosr. Sinds 1 april schreven meer dan 5 000 Oost-Vlamingen zich in, met oog op een kwalitatieve zonnepaneleninstallatie aan een scherpe prijs. Daardoor was het mogelijk om tijdens de veiling op 8 mei een korting van gemiddeld 35,9% te bekomen. 

Tijdens de veiling brachten de deelnemende leveranciers, die vooraf een uitvoerig kwalificatieproces doorliepen, hun beste bod uit voor een zonnepaneleninstallatie waarbij de plaatsing, aansluiting op het net en elektrische keuring inbegrepen zijn. Uit deze veiling kwamen de twee winnende leveranciers Gutami Solar Projects en KTI-WTI als beste uit de groep. Afhankelijk van hun woonplaats, zal iedere deelnemer een van de winnende leveranciers toegewezen krijgen. Beide leveranciers streven naar maximale samenwerking met lokale installateurs uit Oost-Vlaanderen.

Dankzij het grote aantal deelnemers bracht de veiling een gemiddelde korting van 35,9% op t.o.v. de huidige marktprijs voor zonnepanelen. Een standaard zonnepanelensysteem van 4 kWp (oftewel 15 zonnepanelen), kost 3 539 EUR (inclusief 6% btw): een verschil van meer dan 1 971 EUR t.o.v het gemiddelde marktaanbod. Afhankelijk van onder andere de ligging en grootte van de installatie, verdienen deelnemers de investering terug in gemiddeld 6 jaar en besparen ze gemiddeld 637 EUR op hun energierekening in het eerste jaar. De Provincie Oost-Vlaanderen hoopt met deze korting een groot aantal mensen te overtuigen om zonnepanelen te laten plaatsen.

Alle ingeschreven deelnemers ontvangen vanaf 28 mei een persoonlijk voorstel, wat gebaseerd is op de gegevens die ze bij hun inschrijving doorgaven. Dat voorstel bevat alle nodige informatie over het aangeboden zonnepanelensysteem, de garanties en service waar de deelnemer op kan rekenen, alsook de geschatte jaarlijkse besparing en terugverdientijd van de investering. Deelnemers krijgen tot 5 juli de tijd om een beslissing te maken over hun persoonlijk voorstel. Ook Oost-Vlamingen die zich nog niet inschreven voor de groepsaankoop, kunnen nog tot 5 juli genieten van het aanbod door in te schrijven via de website: www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen.

Infosessies

Ook deze keer zorgt Provincie Oost-Vlaanderen, samen met iChoosr, ervoor dat deelnemers terecht kunnen bij een infosessie in hun buurt. Tijdens zo een sessie kunnen zij kennis maken met de organisatoren en de leverancier die hun installatie zal verzorgen en krijgen ze de kans om al hun resterende vragen te stellen. Ook voor deelnemers die niet in staat zijn om een infosessie bij te wonen, heeft de groepsaankoop een oplossing klaar met hun online webinar: een virtuele infosessie die je gewoon kan volgen van op je eigen computerscherm.

Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Klimaat en energie, reageert enthousiast: “Wij zijn erg blij met het resultaat van de veiling. Er werd een mooie korting behaald. Dankzij de voorbije groepsaankopen hebben we ondertussen meer dan 8 000 zonnepanelensystemen geplaatst en goedgekeurd. Hierdoor maken we met z’n allen verder werk van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2040 klimaatneutraal zijn. We doen dit onder andere door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Met deze actie willen we zonne-energie toegankelijker maken voor onze inwoners.”

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde bevoegd voor Klimaat en Energie
Riet Gillis gedeputeerde bevoegd voor Klimaat en Energie
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent