Skip to Content

Groepsaankoop van Provincie Oost-Vlaanderen beloond met CREG-kwaliteitslabel

Pricewise, de organisator van de groepsaankoop '100% groene stroom en aardgas' van de Provincie Oost-Vlaanderen, heeft als eerste de accreditatie van de federale energieregulator (CREG) gekregen voor de wijze waarop ze groepsaankopen voor energie organiseren. De groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen bewijst hiermee een betrouwbare manier te zijn om te besparen op de energierekening.

CREG-kwaliteitslabel voor organisator groepsaankoop

Dat de CREG de groepsaankoop positief beoordeelt, is goed nieuws voor de Oost-Vlaamse consument en de Provincie. Het kwaliteitslabel bevestigt daarmee de professionaliteit en de betrouwbaarheid van de organisator van de groepsaankoop en laat de onafhankelijkheid tegenover de energieleveranciers zien. Ook wordt de gebrachte informatie als correct, toegankelijk en volledig beschouwd. Al deze zaken komen de consument ten goede.

Gemiddelde besparing

Daarnaast bedraagt de gemiddelde besparing in 2020 zo een 477 EUR. Dat betekent 110 EUR meer dan vorig jaar. Dat is het resultaat van de energieveiling die Pricewise op 4 februari 2020 organiseerde. Hierbij is de Vlaamse Energieleverancier de winnaar geworden van de veiling voor gezinnen die elektriciteit en gas of enkel gas afnemen. ENGIE is dan weer de winnaar voor bedrijven en voor gezinnen die alleen gebruik maken van elektriciteit.

De gemiddelde besparing is berekend door gemiddelde energietarieven van de grote energieleveranciers te vergelijken in februari 2020. Iedere deelnemer ontving na de berekening een persoonlijk aanbod. Op dit persoonlijke aanbod kan nog steeds gereageerd worden tot en met 30 april 2020. In 2019 namen ruim 32 000 consumenten deel aan deze groepsaankoop. Dit jaar zijn er al 30 000 Oost-Vlaamse burgers die de stap zetten.

Inschrijvingen tot en met 30 april

Ook Oost-Vlaamse burgers die zich nog niet hebben ingeschreven voor de groepsaankoop, kunnen nog deelnemen via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Inschrijven is geheel vrijblijvend en laagdrempelig. Na inschrijving ontvangt de consument onmiddellijk een persoonlijk aanbod. Bij acceptatie van dit persoonlijk aanbod, wordt de overstap naar de nieuwe leverancier, met 100% groene stroom uit België, eenvoudig geregeld.

Inschrijven kan tot en met 30 april.

Burgers kunnen voor meer info terecht bij:
Provincie Oost-Vlaanderen
0800 60 601 (werkdagen van 9 tot 20 uur)
groenestroom@oost-vlaanderen.be

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Energie
Simon Verpoest deskundige Energie en Klimaat
Riet Gillis gedeputeerde voor Energie
Simon Verpoest deskundige Energie en Klimaat
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent