Skip to Content

Gratis zoektochten ‘Schatten van Vlieg’ op 8 provinciale locaties in Oost-Vlaanderen

Juli en augustus 2022

Met Schatten van Vlieg kunnen kinderen in juli en augustus 2022 op verschillende plaatsen leuke avonturen beleven! 

Kom de schatkist zoeken op een van deze provinciale locaties in Oost-Vlaanderen.

Erfgoedsite Ename (Oudenaarde)

Hoe ruikt een spannende zomer? Gezinnen met kinderen komen het te weten als ze mee op schattenjacht gaan in Ename. Er zijn maar liefst 2 schatkisten verborgen met leuke verrassingen die je ontdekt als je je speurneus gebruikt: 

Tip: Wist je dat er in Oudenaarde nog drie andere zoektochten zijn? In Huis Beaucarne in Ename en in Oudenaarde in het MOU en de bibliotheek. 

Natuureducatief centrum De Kaaihoeve (Meilegem-Zwalm)

Een leuke schattenjacht in de natuurtuin. De zoektocht duurt iets meer dan een uurtje. Je moet wel vooraf een tijdslot vastleggen zodat je rustig en ongestoord kan starten met je zoektocht. Na de zoektocht heb je de code om onze schatkist te kraken!

>> Ik ga op schattenjacht in de Kaaihoeve

Erfgoedsite Scheepswerven Baasrode (Dendermonde)

Door leuke opdrachtjes, soms met een geurtje aan, verzamel je zowel binnen als buiten puzzelstukken die je leiden naar de schatkist. Laat je onderdompelen in de wondere wereld van de scheepvaart. De zoektocht is gratis en kan je enkel op weekdagen doen. Een speurtocht duurt ongeveer 1 uur en is geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot 11 jaar.

>> Ik zoek de schat in Scheepwerven Baasrode

Erfgoedsite Mola Molencentrum (Wachtebeke)

Combineer deze zoektocht met een bezoek aan domein Puyenbroeck (speeltuin, drankje, ...).

Tip: Wist je dat er in Wachtebeke nog een extra zoektocht is? Bij elke zoektocht verzamel je een stempel. Met een volle spaarkaart (2 stempels) krijg je een leuk, extra gadget!

>> Ik ga op schattenjacht in Mola Molencentrum

Streekcentrum Huysmanhoeve (Eeklo)

De zoektocht op de hoeve leidt je onder meer langs de moestuin, de verschillende gebouwen en de pluktuin. Je moet je neus gebruiken om aanwijzingen te vinden. Op elke locatie krijg je een leuke opdracht en elke tip brengt je dichter bij de Schat van Vlieg. Vind jij hem? Dit kan van woensdag tot en met zondag tussen 11 en 18 uur.

>> Ik zoek de schat in De Huysmanhoeve

Domein Het Leen (Eeklo)

Vraag de gratis speurtocht in het Bosinfocentrum, zet je beste speurneus op, voer de opdrachten uit, verzamel de tips en vind de schat! De zoektocht is anderhalve km lang en loopt deels over verharde paden en gras. Deelnemen kan tijdens de openingsuren van het Bosinfocentrum.

>> Ik ga op schattenjacht in het Leen

Domein De Gavers (Geraardsbergen)

De dieren die in De Gavers wonen kunnen net als mensen ruiken, maar ze hebben niet allemaal een neus. Zoek de tips en ontdek hoe ze dan wel ruiken. De wandeling is ongeveer één km lang en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Starten doe je aan het infopunt, naast het zwembad en cafetaria Restoga. 

Tip: Combineer je bezoek met andere leuke activiteiten in het domein.

>> Ik ga op schattenjacht in De Gavers

Alle zoektochten vind je ook op www.oost-vlaanderen.be/schatten-van-vlieg

Contacteer ons
An Vervliet Gedeputeerde voor Erfgoed en Domeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Klimaat en Natuur
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Toerisme
Nele Bogaert Directie Erfgoed & Erfgoedsites
An Vervliet Gedeputeerde voor Erfgoed en Domeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Klimaat en Natuur
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Toerisme
Nele Bogaert Directie Erfgoed & Erfgoedsites
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent