Gratis met de bus naar de Ronde van Vlaanderen dankzij Provincie Oost-Vlaanderen

Dit jaar vindt de Ronde van Vlaanderen plaats op zondag 2 april. De hoogdag van het wielrennen in Vlaanderen kan men ook deze editie vlot bereiken met het openbaar vervoer of de fiets. Samen met de lokale besturen Oudenaarde, Ronse en Kluisbergen financiert de Provincie Oost-Vlaanderen de pendelbussen van De Lijn om deze 107de editie ook naast het parcours in goede banen te leiden. De deputatie verleent hiervoor een subsidie van 30 000 EUR aan De Lijn.

“De Ronde van Vlaanderen, dat is één en al hectiek ín de koers. Maar hectiek en verkeersoverlast náást de koers, dat is niet meer van deze tijd. Te veel auto’s zijn nefast voor de veiligheid, voor het comfort van het publiek én voor het klimaat. We willen wielerfans een duwtje in de rug geven om een betere mobiliteitskeuze te maken en met de fiets of de bus te komen, want daar wordt iedereen beter van.”

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit

Gratis pendelbussen

  • Wie met de auto komt, parkeert gratis op één van de parkings in Oudenaarde, Kluisbergen of Ronse. Vanaf hier pendelt men gratis met de bus naar de Oude Kwaremont of andere hellingen. Meer info op www.delijn.be/rondevanvlaanderen.
  • Shuttle A Oudenaarde: heen vanaf 10 tot 13.15 uur, terug vanaf 17.45 tot 19.30 uur 
  • Shuttle B&C Ronse/Ruien: heen vanaf 10.00 tot 13.15 uur, terug vanaf 17.45 tot 19.30 uur 

Met de fiets

Duurzaam mobiliteitsbeleid

Het initiatief past binnen de duurzame transitie die hoog op de agenda staat binnen het beleid van de Provincie. Naast openbaar vervoer is ook fietsmobiliteit een belangrijk onderdeel van deze visie op duurzame mobiliteit.

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Mobiliteit
Anke Schelfaut dienst Mobiliteit
Riet Gillis gedeputeerde voor Mobiliteit
Anke Schelfaut dienst Mobiliteit
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent