Gratis met de bus naar Carnaval Aalst dankzij Provincie Oost-Vlaanderen

11, 12 en 13 februari 2018

Op 11, 12 en 13 februari is het opnieuw Carnaval in Aalst. De Provincie Oost-Vlaanderen voorziet gratis openbaar vervoer in samenwerking met De Lijn en met steun van de Stad Aalst.

Carnavalvierders kunnen 's nachts gratis terug met de speciale nachtbussen van De Lijn.

Wie op zondag met de auto naar de stoet komt, kan gratis met de pendelbussen vanaf de terreinen Wijngaardveld en Industriezone III Erembodegem naar het centrum.

"De Provincie verleent subsidies aan organisatoren van evenementen die evenementenbussen inzetten", aldus gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor mobiliteit. "Voor de gratis bussen met Carnaval geven wij een subsidie van 10 000 EUR.  Met deze subsidie benadrukken we het belang van het openbaar vervoer als een waardevol en milieuvriendelijk alternatief dat toegankelijk is voor iedereen."

 

Met de bus naar de stoet


Wie op zondag 11 februari 2018 naar de stoet komt, kan dankzij de Lijn, de Stad Aalst en de Provincie Oost-Vlaanderen met een pendelbus vanaf de randparkings naar het centrum rijden. Je kan je auto kwijt op één van de vele bedrijventerreinen die hun parking speciaal openstellen.
Zowel de parkings als de pendelbussen zijn gratis. Er zijn 2 pendelbustrajecten. Er zijn heenritten van 12 tot 16.45 uur en terugkeren kan van 17 tot 22 uur.
Pendel A: Wijngaardveld naar Frits De Wolfkaai (elke 10 min)
Pendel B: Industriepark III Erembodegem naar Colinet (elke 15 min)

Gratis nachtbussen

Ook worden opnieuw gratis nachtbussen ingelegd in de nachten van zondag op maandag, maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag. Dat betekent dat er op de meeste bestaande buslijnen vanuit de regio naar Aalst en terug extra ritten zijn. Deze vertrekken allen aan de Sint-Annabrug/Frits De Wolfkaai op volgende tijdstippen:

Lijn

 

Vertrek Frits De Wolfkaai

2

Aalst – Herdersem – Wieze Oktoberhallen

0:00 / 2:00

31

Aalst – Denderleeuw Station

0:00 / 2:00

44

Aalst – Meldert Kerk

1:00 / 3:00

57

Aalst – Dendermonde Station

1:00 / 3:00

59

Aalst – Lede Pastorijstraat

0:00 / 2:00

82

Aalst Station – Kerksken Kerk

0:00 / 2:00

91

Aalst – Burst Kerk

1:00 / 3:00

 

Meer info vindt u op de website van de Stad Aalst en op www.delijn.be.

 

Contacteer ons
Peter Hertog gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Pieter Derudder dienst Mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Afdeling Marketing en Communicatie, De Lijn Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Pieter Derudder dienst Mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Afdeling Marketing en Communicatie, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent