Gezinsfeest in De Kaaihoeve op de Dag van de Biodiversiteit

21 mei 2017

Op zondag 21 mei 2017, de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kan men in het provinciaal natuureducatief centrum De Kaaihoeve in Meilegem (Zwalm) opnieuw genieten van de vele facetten van biodiversiteit.

Van 13.30 tot 18.30 uur kan jong en oud deelnemen aan de gratis workshops met en over natuur. Op het programma staat onder andere eco-comedy ‘Stop met klagen’ van Steven Vromman, bushcraft, minipizza’s bakken in de leemoven, verzorgingsproducten maken met brandnetels, een avontuurlijke kleuterwandeling, vijverdiertjes vissen, prehistorische werktuigen maken, bricoleren met paletten, een beestentoren maken en je eigen sapje trappen met de ‘Sappentrapper’.

Probeer het blotevoetenpad of verken de natuurlijke speeldernis. Lekker neerploffen op het terras of spelen in de heerlijke natuurtuin mag uiteraard ook!

Deelnemen is gratis.

 

Gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor milieu: “Op onze jaarlijkse gezinsdag ligt de nadruk op dingen doen en beleven in de natuur en met de natuur. Zonder grote woorden te gebruiken laten we kinderen en hun ouders ervaren hoe lekker, mooi en leuk de natuur is. Zo leren ze vanuit hun eigen beleving dat biodiversiteit iets is waar we voor moeten zorgen. Zeker nu de klimaatverandering deze biologische diversiteit nog meer op de helling zet, is dit een belangrijke boodschap.”

 

Het volledige programma is te vinden op www.dekaaihoeve.be.

 

Praktisch

Wanneer: zondag 21 mei 2017 van 13.30 tot 18.30 uur

Waar: PNEC De Kaaihoeve, Oude Scheldestraat 16, 9630 Meilegem (Zwalm)

Info: tel. 055 496 796 of dekaaihoeve@oost-vlaanderen.be

 

Contacteer ons
Jozef Dauwe gedeputeerde bevoegd voor milieu, Provincie Oost-Vlaanderen
Jozef Dauwe gedeputeerde bevoegd voor milieu, Provincie Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent