Gezinsfeest in De Kaaihoeve op de Dag van de Biodiversiteit

21 mei 2017

Donderdag 18 mei 2017 — Op zondag 21 mei 2017, de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kan men in het provinciaal natuureducatief centrum De Kaaihoeve in Meilegem (Zwalm) opnieuw genieten van de vele facetten van biodiversiteit.

Van 13.30 tot 18.30 uur kan jong en oud deelnemen aan de gratis workshops met en over natuur. Op het programma staat onder andere eco-comedy ‘Stop met klagen’ van Steven Vromman, bushcraft, minipizza’s bakken in de leemoven, verzorgingsproducten maken met brandnetels, een avontuurlijke kleuterwandeling, vijverdiertjes vissen, prehistorische werktuigen maken, bricoleren met paletten, een beestentoren maken en je eigen sapje trappen met de ‘Sappentrapper’.

Probeer het blotevoetenpad of verken de natuurlijke speeldernis. Lekker neerploffen op het terras of spelen in de heerlijke natuurtuin mag uiteraard ook!

Deelnemen is gratis.

 

Gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor milieu: “Op onze jaarlijkse gezinsdag ligt de nadruk op dingen doen en beleven in de natuur en met de natuur. Zonder grote woorden te gebruiken laten we kinderen en hun ouders ervaren hoe lekker, mooi en leuk de natuur is. Zo leren ze vanuit hun eigen beleving dat biodiversiteit iets is waar we voor moeten zorgen. Zeker nu de klimaatverandering deze biologische diversiteit nog meer op de helling zet, is dit een belangrijke boodschap.”

 

Het volledige programma is te vinden op www.dekaaihoeve.be.

 

Praktisch

Wanneer: zondag 21 mei 2017 van 13.30 tot 18.30 uur

Waar: PNEC De Kaaihoeve, Oude Scheldestraat 16, 9630 Meilegem (Zwalm)

Info: tel. 055 496 796 of dekaaihoeve@oost-vlaanderen.be

 

Jozef Dauwe gedeputeerde bevoegd voor milieu at Provincie Oost-Vlaanderen