Fiona Buysse van BSGO De Molenberg uit Stekene wint Europese tekenwedstrijd

Dinsdag 12 juni 2018 — Fiona Buysse van BSGO De Molenberg uit Stekene is de winnaar van de tekenwedstrijd die het Informatiepunt Europa Direct van de Provincie Oost-Vlaanderen reeds voor de derde keer organiseerde.

Kinderen uit het derde en vierde leerjaar konden een tekening maken over wat Europa voor hen betekent. Ruim 200 leerlingen namen deel aan de wedstrijd.

Gedeputeerde Martine Verhoeve, bevoegd voor Europese samenwerking, verrast op dinsdag 12 juni om 9.30 uur Fiona en haar klas. Zij overhandigde hen de hoofdprijs van de wedstrijd: voor elk klasgenootje een brooddoos met de winnende tekening die Fiona maakte erop gedrukt.

“Dit jaar was de keuze ontzettend moeilijk want we ontvingen veel mooie en originele tekeningen” vertelt gedeputeerde Martine Verhoeve. “De tekening van Fiona waarop kinderen elkaar een hand geven rond een mooie wereldbol sprak de jury wel erg aan. Maar het was vooral de tekst die erop staat “Onze thuis is hier” die een warme boodschap is voor alle kinderen."

Stekene heeft veel tekentalent in huis, want vorig jaar kwam de winnaar, Elfien Van Eynde uit Basisschool Toermalijn uit Stekene.

Europa Direct organiseert regelmatig wedstrijden en activiteiten voor alle leeftijden.

Alle 361 ingezonden tekeningen zijn hier te vinden. 

Martine Verhoeve Gedeputeerde voor Europese samenwerking at Provincie Oost-Vlaanderen
Vanessa Schockaert dienst Economie, Europese en Internationale Samenwerking at Provincie Oost-Vlaanderen