Fietssnelweg tussen Gent en Antwerpen bijna afgewerkt

Dinsdag 28 november 2017 — De Provincie Oost-Vlaanderen realiseerde in samenwerking met de gemeenten Destelbergen en Lochristi een nieuw onderdeel van fietssnelweg F4 Gent-Antwerpen.

Op de fiets tussen Destelbergen, Lochristi, Gent en Lokeren: snel, eenvoudig, comfortabel en veilig

Langs de spoorlijn L59 werd een veilige en comfortabele fietsverbinding aangelegd van 1640 meter lang en 3 meter breed in asfalt. De fietsweg sluit aan op de eerder gerealiseerde fietssnelwegtracés van de F4 richting Gent en richting Lokeren. Dit fietspad maakt deel uit van het Oost-Vlaamse fietssnelwegennetwerk.

Dankzij de realisatie van deze fietsweg is de F4 tussen Gent en Antwerpen bijna volledig gerealiseerd. Er wordt verdergewerkt aan een oplossing voor enkele missing links, onder andere aan de Schaessestraat. In 2018 wordt de volledige route F4 Gent - Antwerpen ook bewegwijzerd volgens de Routetaal Fietssnelwegen.

Provincie financiert fietsweg

De fietsweg tussen de Burgstraat en de Pensionaatstraat betekent een investering van 338 361 EUR. De Provincie financiert dit fietspad voor 60%. De Vlaamse overheid subsidieert 40%. Destelbergen en Lochristi stelden de gronden ter beschikking en worden na oplevering eigenaar van de fietsweg. Samen staan ze verder in voor het goed beheer en onderhoud.

Peter Hertog Gedeputeerde voor mobiliteit at Provincie Oost-Vlaanderen
Matias Vandenbossche (technisch) dienst Mobiliteit at Provincie Oost-Vlaanderen
Marjolein Hantson (beleid) dienst Mobiliteit at Provincie Oost-Vlaanderen