Fietssnelweg tussen Gent en Antwerpen bijna afgewerkt

De Provincie Oost-Vlaanderen realiseerde in samenwerking met de gemeenten Destelbergen en Lochristi een nieuw onderdeel van fietssnelweg F4 Gent-Antwerpen.

Op de fiets tussen Destelbergen, Lochristi, Gent en Lokeren: snel, eenvoudig, comfortabel en veilig

Langs de spoorlijn L59 werd een veilige en comfortabele fietsverbinding aangelegd van 1640 meter lang en 3 meter breed in asfalt. De fietsweg sluit aan op de eerder gerealiseerde fietssnelwegtracés van de F4 richting Gent en richting Lokeren. Dit fietspad maakt deel uit van het Oost-Vlaamse fietssnelwegennetwerk.

Dankzij de realisatie van deze fietsweg is de F4 tussen Gent en Antwerpen bijna volledig gerealiseerd. Er wordt verdergewerkt aan een oplossing voor enkele missing links, onder andere aan de Schaessestraat. In 2018 wordt de volledige route F4 Gent - Antwerpen ook bewegwijzerd volgens de Routetaal Fietssnelwegen.

Provincie financiert fietsweg

De fietsweg tussen de Burgstraat en de Pensionaatstraat betekent een investering van 338 361 EUR. De Provincie financiert dit fietspad voor 60%. De Vlaamse overheid subsidieert 40%. Destelbergen en Lochristi stelden de gronden ter beschikking en worden na oplevering eigenaar van de fietsweg. Samen staan ze verder in voor het goed beheer en onderhoud.

Contacteer ons
Peter Hertog Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Matias Vandenbossche (technisch) dienst Mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Marjolein Hantson (beleid) dienst Mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Peter Hertog Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Matias Vandenbossche (technisch) dienst Mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Marjolein Hantson (beleid) dienst Mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent