Skip to Content
Europa? Hallo! Dé Europese podcast met Hendrik Vos en Rob Heirbaut

Europa? Hallo! Dé Europese podcast met Hendrik Vos en Rob Heirbaut

te beluisteren vanaf woensdag 2 december 2020

Traditie wil dat de Provincie Oost-Vlaanderen, Europaprofessor Hendrik Vos en VRT-journalist Rob Heirbaut het jaar afsluiten met een ludiek Europees jaaroverzicht. Samen gaan ze op zoek naar de meest gedurfde, meest memorabele, meest fascinerende momenten, hindernissen en lichtpuntjes van 2020.

"Het Informatiepunt Europa Direct organiseert al meer dan tien jaar het ludieke jaaroverzicht. Meer dan ooit vragen de huidige omstandigheden niet om volgelopen zalen, maar om alternatieven. En daarom dit jaar geen fysieke editie van het jaaroverzicht, maar wel een even eigenzinnig, plezierig en boeiend alternatief: de podcast Europa? Hallo!"

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking

 

Hoewel corona zeer aanwezig was, had 2020 nog zoveel meer te bieden. Volg vanaf woensdag 2 december de zoektocht van kritische podcastgasten en bekende Oost-Vlamingen Rani De Coninck, Jan Matthys en Aster Nzeyimana naar de Europeaan, het fenomeen, het woord, de race en het ondergesneeuwd nieuws van het jaar.

Praktisch

Vijf weken lang lanceert de Provincie Oost-Vlaanderen elke woensdag een nieuwe episode van Europa? Hallo! De podcast beluisteren kan via oost-vlaanderen.be/europadirect.

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Europese samenwerking
Vanessa Schockaert Informatiepunt Europa Direct
Riet Gillis gedeputeerde voor Europese samenwerking
Vanessa Schockaert Informatiepunt Europa Direct
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent