Skip to Content

Europa Direct Oost-Vlaanderen gaat virtueel met online spel Geoguessr

Heel wat projecten uit Oost-Vlaanderen kunnen rekenen op Europese steun. Met het online spel Geoguessr zet Europa Direct Oost-Vlaanderen deze projecten in de verf.

GeoGuessr is een online spel waarbij wordt gebruik gemaakt van Google Street View. Men wordt ergens virtueel ‘gedropt’ op een Google Street View kaart, op een locatie waar een door Europa gesteund project zich bevindt. De bedoeling is te proberen raden waar. Hoe dichter, hoe meer punten.

“Het is een ideale manier om je topografische kennis te testen én je kennis van de Europese programma’s. Het is een leuk spel voor jong en minder jong. Europa Direct brengt Europa opnieuw dichter bij de burger. Je verkent  Europa in jouw buurt!”

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking


Ontdek het spel hier. De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert het hele jaar nieuwe 'levels' van dit spel, dus het zal niet snel uitgespeeld raken! 

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Europese samenwerking
Informatiepunt Europa Direct Vanessa Schockaert
Riet Gillis gedeputeerde voor Europese samenwerking
Informatiepunt Europa Direct Vanessa Schockaert
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent