Eerste zonnepanelen geïnstalleerd van de derde groepsaankoop van Provincie Oost-Vlaanderen!

Op vrijdag 6 juli werd de eerste installatie geplaatst bij Jannes Verstichel uit Bevere (Oudenaarde). Er werden 16 panelen geplaatst. Deze installatie zal zo’n 3 700 kWh opwekken per jaar. 

Jannes Verstichel: “Wij dachten al een tijdje na over de aankoop van zonnepanelen omdat we het belangrijk vinden om zelf groene stroom te produceren. Toen ik een artikel over de groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie zag verschijnen, heb ik mij dan ook direct ingeschreven. Ik was aangenaam verrast over de scherpe prijs. Alles is ontzettend vlot verlopen.”

Derde groepsaankoop zonnepanelen opnieuw een groot succes

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor Energie: “We kunnen bij deze derde groepsaankoop zonnepanelen in de Provincie Oost-Vlaanderen zeker spreken van een aanhoudend succes. De interesse voor zonnepanelen bij de inwoners van Oost-Vlaanderen is duidelijk sterk aanwezig.”

Eind mei ontvingen meer dan 10 000 deelnemers van de groepsaankoop hun persoonlijk voorstel. In totaal accepteerden meer dan 3 300 Oost-Vlamingen het aanbod. De zonnepanelen worden geplaatst voor 1 februari 2019. De Provincie Oost-Vlaanderen en iChoosr, de projectbegeleider van de groepsaankoop, zijn in tussentijd steeds beschikbaar voor deelnemers die nog vragen hebben.

De hele maand juni vonden informatieavonden plaats op verschillende locaties in de Provincie. Wie zich inschreef voor de groepsaankoop, ontving hiervoor een uitnodiging. Deelnemers vinden dit een belangrijk moment omdat ze de medewerkers van de Provincie, iChoosr en de leverancier kunnen ontmoeten en de mogelijkheid hebben om vragen te stellen.

Net gemist?

Lijken zonnepanelen jou interessant, maar heb je deze groepsaankoop gemist? Laat dan je contactgegevens achter via www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen. We houden je dan op de hoogte over een mogelijke nieuwe groepsaankoop.

Meer info op het gratis nummer 0800 26 803 (op weekdagen van 9 tot 17 uur). Of via e-mail: zonnepanelen@oost-vlaanderen.be 

Contacteer ons
Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor Energie
Zonnepanelen Provincie Oost-Vlaanderen www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen
Peter Hertog gedeputeerde bevoegd voor Energie
Zonnepanelen Provincie Oost-Vlaanderen www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent