Skip to Content

Dorp Dynamiek - oproep ‘Trek het landschap je dorp in!’

De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert in 16 gemeenten* in de Vlaamse Ardennen de oproep ‘Trek het landschap je dorp in!’.

Burgers, buurten of gemeentebesturen met een idee voor de toekomst van hun dorp kunnen meedoen aan de oproep.

Een idee maakt kans als het:

  • inzet op het landschap in en rond het dorp,
  • mee door burgers is bedacht,
  • ontmoetingskansen creëert.

Inschrijven op de oproep kan tot 15 augustus 2019 via het inschrijvingsformulier.

De Provincie selecteert 3 inzendingen en schakelt een landschapsbureau in om samen met het dorp het idee verder uit te werken. Vanaf oktober weten de indieners of hun project geselecteerd werd.

Gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor landbouw en platteland

Mogelijk resultaat? Een proefopstelling, een waaier aan nieuwe ideeën, een creatieve landschapsinterventie, een concept voor realisatie, …

Meer informatie over de oproep en het indienen van een idee vind je op www.oost-vlaanderen.be/dorp-dynamiek .

Deze oproep kadert in het LEADER-project ‘Vandaag werken aan de dorpen van morgen’. Het project Dorp Dynamiek brengt kennis en expertise rond toekomstgerichte dorpen, participatie en sociale cohesie samen in de Vlaamse Ardennen en het Meetjesland.

*Brakel, Gavere, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en platteland
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en platteland
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent